<

Generalforsamling og spændende faglige oplæg hos Københavns Universitet06-05-2022 - 12:52

Torsdag aften blev Dressurens Venners årlige generalforsamling afholdt hos Københavns Universitet på Universitetshospitalet for Sture Husdyr.

Dressurens Venner havde inviteret til den årlige generalforsamling på Universitetshospitalet for Store Husdyr under Københavns Universitet, som har til huse i Taastrup. Det blev en spændende aften med faglige indlæg fra universitetets forskere om, hvordan vi kan blive bedre til at holde hest i fremtiden.

 

Arrangementet begyndte med den formelle generalforsamling, som foreningens formand, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, bød velkommen til. Hun takkede allerførst Caroline Eggert for at komme med idéen til at afholde generalforsamling på universitetshospitalet.

 

Carsten Lorentzen blev valgt som dirigent og konstaterede som det første, at generalforsamlingen var lovligt varslet jf. foreningens vedtægter, og derfor kunne han give ordet videre til Prinsesse Benedikte, som afgav bestyrelsens beretning for 2021. Hendes Kongelige Højhed bemærkede blandt andet i sin beretning, hvor positivt det var, at det på trods af corona var muligt at afholde Dressurens Venner Cup i 2021 med hele 18 startende hold i kvalifikationen. Holdet fra Herning Rideklub blev den endelige vinder i finalen i efteråret, hvor holdet fre Ertebjerggaard Sportsrideklub, der før har vundet turneringen, blev nummer to, og holdet fra Glamsbjerg Rideklub tog tredjepladsen. Dressurens Venner Cup vender tilbage i 2022 og afvikles fortsat i samarbejde Dansk Rideforbund og Ingdam’s.

 

Formanden bemærkede også i sin beretning, hvor flot dansk elitedressur markerede sig internationalt i 2021 med “fin og sympatisk ridning”, hvor resultaterne til OL i Tokyo og ikke mindst Cathrine Dufours bronze- og sølvmedaljer samt bronzemedaljen i holdkonkurrencen ved EM i Hagen blev fremhævet.

 

I 2021 overrakte Dressurens Venner Lis Hartels Mindepris til Rigmor Kristensen, der modtog prisen for sit store engagement i dansk dressurs talentudvikling gennem mange år. Jytte Lemkow leverer fortsat sine artikler til foreningens hjemmeside, og samarbejdet med Rid Bedre TV fortsætter også. I 2022 støtter Dressurens Venner blandt andet VM i Herning, hvor foreningen også vil være vært for flere aktiviteter.

 

Herefter fremlagde foreningens revisor, PwC, årsregnskabet for 2021, som blev enstemmigt godkendt. Hanni Toosbuy Kasprzak, Finn Saksø-Larsen og Cartsen Lorentzen var på valg til bestyrelsen. De modtog alle tre genvalg uden modkandidater. Ligeledes modtog PwC genvalg som revisor.

 

Herefter fortalte Lisa Munch Holst, der står bag Rid Bedre TV, og Louise Wium Gotthardt, der er tilknyttet som kommunikationsmedarbejder hos Dressurens Venner, om de planer og forberedelser, der i øjeblikket er i gang angående foreningens aktiviteter under VM i Herning. Her vil Dressurens Venner i samarbejde med ECCO blandt andet være vært for en lounge på stævnepladsen.

 

Inden generalforsamlingen blev afsluttet, fik Charlotte Eggert Eggertsen ordet og præsenterede sammen med Hendes Højhed Prinsesse Nathalie den dohar, et indisk bomuldstæppe, med hesten Digby påtrykt, som er specialdesignet med det formål at støtte dansk elitedressur. Doharen er håndlavet i Indien i 250 eksemplarer, og alt overskud fra salget går til dansk elitedressur gennem Dressurens Venner.

 

Herefter sluttede den formelle generalforsamling, hvorefter hospitalschef Susanne Nautrup Olsen præsenterede det faglige program. Universitetshospitalet for Store Husdyr er foruden at være døgnåbent hestehospital også hjem for den del af dyrlægeuddannelsen, der omhandler store husdyr, ligesom universitetshospitalet varetager forskning, vidensdeling nationalt og internationalt samt videreformidling af viden om heste og hestens sundhed og sygdomme.

 

De fremmødte begyndte med at få en rundvisning på hestehospitalet, hvor man blandt andet besøgte en operationsstue og hørte om, hvordan man håndterer heste før og efter, de skal bedøves i forbindelse med en operation. Efter rundvisningen var der spændende oplæg fra flere forskere. 

 

Professor Casper Lindegaard lagde ud med et oplæg om slidgigt hos heste og behandling af slidgigt med stamceller, lektor Sanni Hansen fortalte om sin forskning i, hvordan man kan stille diagnosen mavesår via hestens spyt, og professor Rikke Buhl fortalte om sin forskning omhandlende forkammerflimmer hos heste. Dernæst holdt professor Stine Jakobsen oplæg om, at behandlingen af frakturer hos heste i dag er så god, at en fraktur ikke længere er en dødsdom for hesten. Til sidst tog professor Casper Lindegaard igen ordet for at forklare og diskutere med de fremmødte om, hvordan man kan støtte forskningen i heste og hestens sundhed i Danmark, og hvilken rolle hesteejerne og sporten selv kan spille, når det kommer til at skaffe forskningsmidler. Der blev stillet mange nysgerrige spørgsmål til alle oplæggene, som var utroligt interessante alle sammen.

 

Efter de faglige indslag fortsatte aftenen med hyggelig middag i de tilstødende lokaler.

 

Dressurens Venner takker medlemmerne for fremmødet og en stor tak skal også lyde til Københavns Universitet og Universitetshospitalet for Store Husdyr for at huse vores generalforsamling og gøre os klogere.

Gå til artikelarkivet <