<

Varmblodspris til Hanni Kasprzak11-03-2014 - 15:26

Ved DV's hingstekåring i Herning blev Dressurens Venners næstformand Hanni Kasprzak hædret

Af Eva Bundgaard

Dansk Varmblods Hingstekåring og messen Hest & Rytter er tilsammen det største samlede hestearrangement af sin art i verden. I år havde 53.259 hesteinteresserede fra ind- og udland købt billet til Dansk Varmblods 35. Hingstekåring i MCH Messecenter Herning.

De mange beøgende kunne foruden hingstekåringer opleve gallashows og dressur- og springklasser med deltagelse af såvel hingste som inviterede fra DRF's ranglister. En fyldt hal B lagde torsdag aften dressurbane til clinic med Hasse Hoffmann, lørdag og søndag var engelske Carl Hester fremmedrytter på dressurhestene i unghestechampionatet - et arrangement, som især lørdag trak et talstærkt antal dressurentusiaster til hal M. Endvidere var der mulighed for at øge sit hestehold med nye medlemmer på den stort anlagte forårsauktion, hvor der blev solgt heste for 2,5 mio. kroner. Under arrangementet blev der også afholdt DM og NM for beslagsmede. Også messen Hest & Rytter, som efterhånden breder sig over hele fire messehaller med 270 udstillere og alt fra tøj, rideudstyr og trailere til foder og staldinventar, trak masser af købelystne hestefolk til.


Weekenden bød også på uddelingen af Messecenter Herning's Varmblodspris, som gives til personer eller foreninger, der har gjort en ekstraordinær indsats for Dansk Varmblod. I år tilfaldt prisen Hanni Toosbuy Kasprzak, ECCO, som modtog anerkendelsen for sit bidrag til den danske talentudvikling – eksempelvis med dressurturneringen ECCO Cup for juniorer og ungryttere. 

MCH's Varmblodspris er på 25.000 kroner og blev under lørdag aftens gallashow overrakt af MCH's administrerende direktør Georg Sørensen og Dansk Varmblods formand, Jan Pedersen, som sagde følgende ved overrækkelsen:

– Årets prismodtager har meget på sit CV. Hun er lastbilchauffør og en enorm støtte for sin datter Anna Kasprzak. Dansk talentudvikling og dressursport ville ikke være det, det er, uden støtten fra ECCO. Den er uvurderlig. Det seneste år har flere unge danske ryttere fundet vej til landsholdet – unge danske ryttere, som har samlet erfaring i ECCO Cup. For Dansk Varmblod betyder det international opmærksomhed, da flere af dem rider på DV-heste. Alt sammen på grund af Hanni Toosbuys glødende passion for dressur.

Læs mere om Hingstekåringen på varmblod.dk

<