<

Hjemmebanesejr til Gråsten Rideklub i 4. kvalifikation af Dressurens Venner Cup06-06-2017 - 08:57

Pinsesøndag afviklede Gråsten Rideklub (GRR4) fjerde kvalifikation af Dressurens Venner Cup. Fire hold var til start, og det blev værternes hold nr. 2 (GRR4 Hold 2), der løb med sejren og en plads i turneringsfinalen til september. Sydjysk Rideklub Rødekro (SRR) blev nr. 2, mens GRR4 Hold 1 blev nr. 3 og Sønderborg Rideklub (SØR) blev nr. 4. Det var første gang, at GRR4 afviklede en kvalifikation i den populære turnering.

Holdånd og benhård træning
”Det er bare fantastisk dejligt, at vi vandt – vi havde slet ikke regnet med det. Der er altid lidt ekstra pres på, når det er en holdkonkurrence, men vores dygtige ridelærer Pernille Ørum er rigtig god til at sætte fair hold, der passer sammen, og så har vi selvfølgelig trænet benhårdt. Og det fortsætter vi med, for nu skal vi til finalen, og her går vi selvfølgelig efter en sejr til klubben”, fortæller en glad Maria Eskesen.

Gråsten Rideklub - hold nr. 2 vandt med 207,328% og holdet bestod af Maria Eskesen på Houmarkens Dressage de Lux, Karen Bennedsgaard Clausen på Future V. og Sissel Bünger Stilling Jeppesen på Welt Rose.

Om Dressurens Venner Cup
Dressurens Venner Cup er en danmarksturnering i dressur for klubhold sponsoreret af Dressurens Venner i samarbejde med Ingdam's. Cuppen afvikles over 6 kvalifikationsrunder fordelt over landet samt en finale. Der er to kvalifikationer på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland. Finalen afvikles i september i Herning. De seks kvalifikationer afvikles over en dag, og rides i LA2, mens finalen afvikles over to dage. Ved finalen rider to af holdets rytter LA2 og to ryttere rider LA5.

Startberettigede heste og ryttere
Dressurens Venner - Cup er åben for heste, der ikke har startet højere end sværhedsgrad 2 til A-, B- eller C-stævner i kvalifikationsperioden. Dressurens Venner - Cup er åben for ryttere, der ikke har startet højere end sværhedsgrad 3 til A-, B- eller C- stævner i kvalifikationsperioden. Selv om hesten eller rytteren ændrer status i løbet af turneringen, er det status på anmeldelsestidspunktet til kvalifikationen, der afgør ekvipagens startberettigelse. Heste og ryttere kan kun starte for én klub under hele turneringen. Ponyer kan ikke tilmeldes turneringen, medmindre de er opklasset til hest.