< Tilbage

Her er de danske ekvipager og deres starttider til OL23-07-2021 - 11:08

Dressurkonkurrencerne ved OL begynder i morgen og det danske hold i Tokyo er nu klar til at indtage de olympiske baner.

Det har været en lang rejse til OL i Tokyo – som endda blev udskudt et år – men nu sker det endelig: de danske ryttere indtager de olympiske dressurbaner denne weekend.

 

Alle danske heste er fredag godkendt ved dyrlægetjek, og derfor er det Cathrine Dufour med Bohemian, Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack og Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera, der er de tre ekvipager, som forhåbentlig skal ride flotte resultater – og måske endda metal – hjem til Danmark de kommende dag. 

 

Lørdag og søndag rides der Grand Prix, hvorfra rytterne både kan kvalificere sig til holdfinalen på tirsdag og den individuelle finale på onsdag.

 

DR2 sender Grand Prix både lørdag og søndag, hvor Birgitte Borch og Bjarne Nielsen kommenterer.

 

De danske starttider er (dansk tid):

 

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack

Starttid i Grand Prix: Lørdag 24. juli kl. 10.09

 

Nanna Skodborg Merrald får sin OL-debut i Tokyo, hvor hun starter på den 17-årige hingst Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz). Blue Hors Zack blev indtil 2020 redet af den tidligere chefberider hos Blue Hors, Daniel Bachmann Andersen. Efter han valgte at blive selvstændig, har Nanna Skodborg Merrald overtaget tøjlerne og skabt flotte resultater med hingsten, der også er en efterspurgt avlshingst. I øjeblikket er Zack dog taget ud af avlen for at fokusere på sin sportskarriere, skriver Blue Hors. 

 

Cathrine Dufour og Bohemian

Starttid i Grand Prix: Lørdag 24. juli kl. 12.57

 

Cathrine Dufour har som den eneste på det danske hold deltaget ved OL før. Det gjorde hun i 2016, hvor hun var udtaget sammen med Agnete Kirk Thinggaard, Anders Dahl og Anna Kasprzak. Cathrine Dufour gik sammen med sidstnævnte videre til finalen, hvor hun endte som bedste dansker på en 13. plads med Atterupgaards Cassidy. Med til Tokyo har hun denne gang 11-årige Bohemian (Bordeaux x Samarant), der ejes af familien Zinglersen.

 

Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera

Starttid i Grand Prix: Søndag 25. juli kl. 11.12

 

Carina Cassøe Krüth er også debutant i OL-sammenhæng. Hun rider på varmblodshoppen Heiline's Danciera (Fürstenball x De Niro), der er den yngste hest i den danske stald. Hoppen er født i 2011 og er avlet af Stutteri Heiline v/Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen i Odder og ejes af ægteparret Poul og Ingrid Thøgersen. Carina Cassøe Krüth har redet “Danse”, siden hoppen var fire år gammel, og de har blandt andet været til UVM sammen tre gange.

 

Reserve: Charlotte Heering og Bufranco

Charlotte Heering er med som Danmarks reserve sammen med den 15-vallak Bufranco (Negro x Zevenster), som hun selv ejer. De debuterede i Grand Prix i 2015 og har i mange år været en del af A-truppen for Danmark. Som reserve gælder følgende:

 

I både Grand Prix og Grand Prix Special kan en nation skifte sin reserve ind helt indtil to timer før, konkurrencen begynder. Skiftes en ekvipage ud med sin nations reserve, udgår den udskiftede ekvipage helt af konkurrencen. Bliver en ekvipage, der både har kvalificeret sig til Grand Prix Special og Grand Prix Freestyle, skiftet ud med reserven før holdfinalen i Grand Prix Special, vil denne ekvipage samtidig miste sin plads i Grand Prix Freestyle. I stedet vil pladsen i Grand Prix Freestyle gå til den første uplacerede rytter i Grand Prix.

 

Disse regler er for at sikre, at holdkonkurrencen, der afgøres i Grand Prix Special, kommer til at bestå af otte hold á tre ryttere uanset hvad, og at en nation ikke risikerer at skulle trække sig fra holdkonkurrencen, fordi en ekvipage udgår. Eventuelle udskiftninger må selvfølgelig kun foretages, hvis der er lægefagligt grundlag for det ved enten hest eller rytter, og taktiske udskiftninger er således ikke tilladt.

 

Læs mere om konkurrencestrukturen til OL her.

< Tilbage