< Tilbage

Generalforsamling afholdt på Slangerupgaard27-08-2021 - 14:12

Generalforsamlingen blev afholdt i aftes på Slangerupgaard ved Ringsted.

Af Louise Wium Gotthardt

 

Endelig kunne Dressurens Venner invitere foreningens medlemmer til fysisk generalforsamling igen. I 2020 blev generalforsamlingen afholdt som en papirgeneralfrosamling, da det ikke var muligt at samles på grund af Covid-19. Foruden generalforsamlingen var der også arrangeret faglige indslag og middag.

 

Dressurens Venner formand, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, bød velkommen til forsamlingen og bemærkede, hvor positivt det var, at foreningen endelig kunne samle sine medlemmer igen.

 

Prinsessen afgav vanen tro formandens beretning om 2020, der særligt havde fokus på de udfordringer, coronapandemien har haft for dressursporten med aflyste og udskudte stævner og danmarksmesterskaberne, som måtte afholdes uden tilskuere.

 

Lis Hartels Mindepris blev i 2020 tildelt Hanni Toosbuy Kasprzak, fordi – som Prinsessen udtrykte det – ville dressuren i Danmark ikke stå så stærkt, som den gør, uden Hannis store bevågenhed. Foruden at være hovedkraften bag ECCO Cup, der siden 2004 har styrket den danske ungdomselite i dressur, har ECCO også været hovedsponsor for EM i Herning i 2013 og vil igen være hovedsponsor til VM i Herning i 2022.

 

Formanden nævnte herefter, hvad Dressurens Venner støttede i 2020 – Dansk Ride Forbund, Dressurens Venner Cup, elevskolernes aktivitetsdag i forbindelse med coronanedlukningen og Lis Hartels Mindepris blandt andet. I 2022 støtter Dressurens Venner desuden VM i Herning, ligesom samarbejdet med Rid Bedre TV fortsætter. Det samme gør Jytte Lemkows bidrag af faglige artikler til hjemmesiden. Se hele formandens beretning i videoen herunder:

 

 

Efter formandens beretning blev foreningens regnskab gennemgået og godkendt, og Ole Lindgreen og Hans Christian Matthiesen modtog begge genvalg til bestyrelsen og blev valgt. Det samme gjorde foreningens revisor, PwC. Og da der intet var under eventuelt, kunne den formelle generalforsamling afluttes, og det videre program fortsætte. 

 

Selskabet gik fra rytterstuen til det nærliggende ridehus, hvor man blev præsenteret for Slangerupgaards stamhoppe Serafina fra 2008, samt de to årgang 2021-føl Slangerupgaards Smokey og Slangerupgaards Josefine. Berider Dennis Holst fortalte om Slangerupsgaards avlsfilosofi og der blev ivrigt stillet spørgsmål af publikum. Herefter var der rundtur i stalden og fremvisning af stedets løsdriftsområde med smuk udsigt til Haraldsted Sø.

 

Bagefter var der oplæg i den store ridehal ved berider Anne Troensegaard om morgendagens stjerner. Først red ponyrytterne Victoria Toft Waksvik og Karla M. Skov, dernæst søstrene og ungrytterne Victoria og Elisabeth Bonefeld Dahl. Victoria er kommende U25-rytter, mens Elisabeth er juniorrytter. Anne Troensegaard og Hans Christian Matthiesen forklarede i samarbejde publikum om ponyernes og hestenes kvaliteter og om det arbejde, der ligger bag at skabe en dygtig rytter – et arbejde, der begynder allerede i ponyårene, og som rytteren har gavn af i hele sin ridekarriere.

 

Efter de faglige indslag rykkede forsamlingen til den flotte rytterstue, hvor middagen blev serveret, og hvor Hans Christian Matthiesen mellem retterne holdt et spændende oplæg om, hvordan det var at være OL-dommer med alt, hvad det indebar, og der blev stillet en masse spørgsmål fra forsamlingen om oplevelsen i Tokyo. Generalforsamlingen sluttede efter mange timers spændende dressursnak og hyggeligt samvær.

 

Dressurens Venner takker Slangerupgaard og Alex Buchardt Pedersen for gæstfriheden og de smukke rammer at huse generalforsamlingen i, samt tak til alle de fremmødte for en særdeles hyggelig aften i dressurens tegn.

< Tilbage