< Tilbage

9 tips til succes på dressurbanen01-12-2014 - 17:26

Horse and Hound har talt med den femstjernede dressurdommer Isobel Wessels, og har fået ni tips til, hvordan du kan få mere succes til dressurstævnerne

1. Start stævner med jævne mellemrum. Ifølge Isobel Wessels er et af de hyppigste problemer, at rytterne bliver spændte og nervøse, så snart der fløjtes/ringes til start. Problemet kan bl.a. afhjælpes ved, at rytteren starter stævner hyppigere og vænner sig bedre til stævnesituationen.

2. Sæt realistiske mål. Forsøg at ride stævner på steder, hvor hesten er nogenlunde afslappet og forsøg dig ikke med en klasse, der er for svær i forhold til jeres nuværende niveau. Gode oplevelser hjælper til at opbygge en god selvtillid hos hest og rytter.

3. Træn på højere niveau derhjemme. Rid og træn gerne på et højere niveau hjemme end til stævner, på den måde vil du have bedre overskud til stævnerne og programmet vil ose af lethed og harmoni.

4. Planlæg i god tid. Hav styr på planlægningen, ankom til stævnepladsen i god tid, og undgå stress og jag.

5. Kend programmet ud og ind. Som rytter skal du kende programmet og kunne det udenad – det gider overskud og selvtillid på banen.

6. Koncentrer dig om det du gør. Lad være med at kigge for meget efter publikum eller de andre ryttere, og lad dig ikke skræmme af at ride mod ryttere, som måske er mere erfarne eller endda kendte. Koncentrer dig i stedet om det, du går med din hest. Bliver hesten distraheret under selve programmet, så læg det hurtigt bag dig, og fokuser i stedet på næste øvelse.

7. Tag dig god tid. Isobel Wessels ser ofte ryttere ride hesten i meget højt tempo uden at komme ordentligt gennem hjørnerne eller forberede hesten på øvelserne. Rytteren bør være selvsikker nok til at tage sig tid til at vise hesten og øvelserne ordentligt.

8. Hav styr på det basale. At have styr på det grundlæggende er essentielt for den videre udvikling. Går hesten frisk til øvelserne og omgivelserne, så er den i balance og har tilliden i orden, men bliver den let bange og anspændt, så har den måske brug for mere tid og mere grundridning.

9. Bed om feedback. De fleste dommere vil gerne snakke om kritikken og programmet, hvis de har tid efter klassen. Tag kritikken med dig, så længe du er høflig og ikke konfronterende, så vil de fleste dommere med glæde give dig forklaringer på dine point, fortæller Isobel Wessels.

 

Kilde: Ridehesten/Horse and Hound

< Tilbage