< Tilbage

Landstræner med medaljehåb: Vores ryttere er så gode, at det er realistisk04-06-2021 - 11:33

Forberedelserne er med under to måneder til OL i fuld gang, og landstræneren har stor tiltro til de danske rytteres indsats i Tokyo.

Af Louise Wium Gotthardt

 

“Vores ryttere er så gode, at det er realistisk at komme hjem med en holdmedalje. De kan sagtens klare det, og hvis heldet er en lille smule på vores side, så kan vi måske også komme hjem med en individuel medalje. Selvfølgelig skal det hele gå op i en højere enhed, men de er dygtige og jeg tror på, at de kan gøre det.”

 

Troen på de danske rytteres evner og form forud for OL i Tokyo fejler absolut intet hos landstræner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein, der siden 2017 har stået i spidsen for det danske dressurlandshold – og dermed selv ser frem til sit første OL som landstræner. 

 

Olympisk erfaring er dog ikke en mangelvarer på landstrænerens CV, der tæller to OL-deltagelser i 2008 og 2012 – og ikke mindst en bronzemedalje i holdkonkurrencen i 2008 sammen med Anne van Olst og Andreas Helgstrand.

 

Forberedelserne til de olympiske lege i år har dog haft nogle lidt anderledes betingelser på grund af Covid-19. Der har været bemærkelsesværdigt få konkurrencer i forhold til en almindelig stævnesæson, men det er ikke noget, der har givet landstræneren rynker i panden.

 

“Det sker jo aldrig noget ondt, uden at det er godt for noget andet. Så hvem ved – efter OL er vi klogere på, om det har været godt for os eller ej. Men jeg tror kun, vi har haft fordele ved det. Rytterne har haft fred og ro til at træne videre med deres heste og gøre dem stærkere. Vi har stadigvæk unge heste, og det er forskellen mellem Danmark og nogle af de andre lande, hvor hestene er blevet 16-17 år gamle, som måske ikke har haft lige så godt af udskydelsen – men det ved vi jo først efter OL.”

 

Det er blandt rytterne i A-gruppen, at de kommende OL-deltagere skal findes. Siden foråret 2020 har ekvipagerne dog ændret sig og heste/rytter-kombinationerne er nye. Det har dog ikke påvirket landstræneren, der har bevaret det kølige overblik.

 

“Vi havde andre ryttere i toppen af truppen sidste år på andre heste, som fx Daniel Bachmann Andersen, der sidste år valgte at gå selvstændig, og det gjorde, at man tænkte – ‘hvad sker der nu?’ Men så kom Nanna Skodborg Merrald ind i billedet i stedet, ligesom også andre ryttere havde godt af at få mere tid til at træne i. Og som man kan se på en som Daniel, som formår at have to unge heste klar til DM efter under et år som selvstændig, det, synes jeg, er meget flot. Det handler om at have is i maven og beholde sit sigte på OL og sige til sig selv, at det her skal nok flaske sig. Hesten er jo ikke faldet død om eller noget, det er bare lidt rytterrokeringer,” siger landstræner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein. 

 

Inden afrejsen til Tokyo vil OL-bruttotruppen blive inviteret på en træningslejr, som finder sted i uge 24. Her skal rytterne ride programmer med en femstjernet dansk dommer inviteret til lejligheden, landsholdets dyrlæge er med for at fortælle om, hvordan rytterne på bedste vis kan hjælpe hestene forud for så stor en konkurrence – som i øvrigt skal rides i et uvant varmt og fugtigt klima – og så får også hesteejerne en invitation.

 

“Vi har inviteret hesteejerne til at komme og overvære programridningen, for desværre får de jo ikke denne mulighed i Japan, hvor der kun må komme én hesteejer med pr. hest. Det er lidt synd for hesteejerne, men vi håber, vi kan give lidt tilbage ved at invitere dem med,” siger landstræneren.

 

Bruttotruppen til OL består af fem ekvipager, som er Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera, Cathrine Dufour og Bohemian, Cathrine Dufour og Vamos Amigos, Charlotte Heering og Bufranco samt Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Desuden er Daniel Bachmann Andersen og Carso’ni indkaldt som reserve, men deltager ikke i træningslejren.

 

Dressurkonkurrencerne rides i Tokyo d. 24., 25., 27. og 28. juli.

< Tilbage