<

Stor tilslutning til Dressurens Venner-Cup01-05-2013 - 21:44

Tilmeldingerne strømmer ind til den nye danmarksturnering i dressur for klubhold sponsoreret af Dressurens Venner i samarbejde med INGDAM’S.

Af Maria Evald

Specialdesignede underlag og smukke rosetter venter på at blive delt ud på Hjørring Rideklub i weekenden den 4. og 5. maj 2013. Her afvikles nemlig det første i en række af i alt seks kvalifikationsstævner i Dressurens Venner-Cup. Over to dage vil ryttere fra 14 forskellige hold og otte forskellige klubber dyste om flotte præmier i den nye landsdækkende turnering, der rides på LA2 og LA5-niveau.

I alt 14 hold fra otte forskellige klubber har tilmeldt sig turneringens første stævne, der afvikles på Hjørring Rideklub i denne weekend.

Erfaren vært
Netop kvalifikationsrunden til klubholdsturneringen er en af de begivenheder, der bliver satset på fra Hjørring Rideklubs side. Fordi klubben har en fast tradition for afholdelse af den tidligere DRF Dressur Cup har det ikke været nødvendigt for dem at gøre noget særligt for at få rytterne til at melde sig til eller på anden måde skabe opmærksomhed om turneringen.

- Vi ser frem til en rigtig festlig weekend, siger Anne Engemand fra Hjørring Rideklubs stævneudvalg til Dansk Ride Forbund.

Team-spirit og sammenhold

- Der kommer rigtig mange tilskuere, selvfølgelig fra de deltagende klubber, hvor de kommer for at heppe på 'deres' hold, men der er også en masse trænere og hjælpere, og så er der jo familie og venner m.m. Der er en rigtig god stemning og team-spirit på de tilmeldte hold, og mange får lavet ens klubjakker og matchende underlag m.m. Der bliver virkelig gjort noget ud af holdoplevelsen, fortæller Anne Engemand i en nyhed på forbundets hjemmeside.

Der bliver noget at ride om
Med en total præmiesum ved hvert kvalifikationsstævne på i alt 7.000 kr. til henholdsvis 1., 2. og 3. pladsen, bliver der noget at ride om. Udover pengepræmierne i Dressurens Venner-Cup og en række gratis goder, er der flotte specialdesignede dækkener, underlag, rosetter og planketter til vinderne. De er sponsoreret af sadelfirmaet INGDAM'S.

 – Til kvalifikationsstævnerne må vi måske nok lave ekstra rosetter på grund af den store tilslutning. Det er jo herligt, at Dressurens Venner–Cup er blevet så populær, siger INGDAM’S direktør Aff Ingdam-Lindgren.

Foredrag og sadeltjek
Til det vindende holds klub i finalen afholder INGDAM’S desuden foredrag og clinic om 'Hestens og Rytterens præstation i forhold til sadlen' og til de vindende rytterne i finalen er der sadelcheck.

- Sadlen er det vigtigste bindeled mellem hest og rytter. Rider man med en ukorrekt sadel, er det med risiko for hestens præstationsevne og eventuel også sundhed. Det er så vigtigt, at sadlen passer til både hest og rytter, siger Aff Ingdam-Lindgren, der glæder sig over at være medsponsor i den nye danmarksturnering.

- Vi har ønsket at deltage i nye aktiviteter til glæde for bredden i dansk dressur. Derfor anså vi det som en god mulighed, da forespørgslen om deltagelse i den nye Cup kom fra Dressurens Venner, siger hun.

Læs mere i artiklen: Hjørring Rideklub: Der skal være plads til alle.

Læs mere om stævnet på Hjørring Rideklub.

Program og startlister.

Bestemmelser Dressurens Venner - Cup

INGDAMS.

<