< Tilbage

Dansk dressurhold skal til OL19-08-2011 - 11:29

Trods flere kiks på dressurbanen, lykkedes det alligevel det danske dressurlandshold at kvalificere sig til OL i London i 2012. Under to nervepirrende dage ved europamesterskaberne i hollandske Rotterdam i august 2011 endte det danske dresurlandshold på en 6. plads, hvilket lige akkurat rakte til en OL-kvalifikation.

Af Maria Evald

”Jeg er slet ikke tilfreds med mit ridt i dag.”

Sådan sagde en af de fire landsholdsryttere, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, efter at have forladt dressurbanen med scoren 71,36 %.

”Digby gik super på opvarmningen, og det startede også rigtig godt inde på banen, men så kom han pludselig bag ved mig, og så indløb der fejl i serierne. Det er bare så ærgerligt, men det er der ikke noget at gøre ved nu,” lød det fra Nathalie, ifølge Dansk Ride Forbund.

Kvalifikation trods fejl

Alligevel endte landsholdet med at indløse den eftertragtede billet til OL, bl.a. takket være en flot præstation på mesterskabets første dag fra holdets yngste EM-debutant, Lisbet Seierskilde.

En 6. Plads var nok

Danmark skulle placere sig blandt de seks bedste for at få adgang til næste års OL. Dressur-rivalerne Sverige endte med at overhale Danmark og kom på 4. pladsen. På 5. pladsen kom Spanien, 3. pladsen gik til Holland, sølvet til Tyskland og England fik deres længe ventede EM-guldmedalje for hold.

Nu får vi ro

Generalsekretær for Dansk Ride Forbund, Jens-Erik Majlund, er glad for, at dressurholdet fik det, de kom efter.

”Vi kom efter at kvalificere os til OL – og det lykkedes. En OL-kvalifikation sætter kronen på værket efter en fantastisk sæson for de danske dressurryttere, hvor pony-, junior- og ungryttere har taget medaljer ved europamesterskaberne, og Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fik en 2. plads ved World Cup finalen i Leipzig. Nu får vi roen til at kunne forberede os godt til OL i London, idet rytterne ikke skal ud og kvalificere sig individuelt,” siger Jens-Erik Majlund i en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

Blandt Europas bedste

Ved den individuelle del af mesterskabet opnåede Nathalie zu Sayn-Wittgenstein en 10. plads og Lisbet Seierskilde endte på en flot 14. plads ud af de i alt 64 startende ryttere.

Anne van Olst kvalificerede sig desværre ikke til kür-finalen. Det var heller ikke tilfældet for Sune Hansen og Blue Hors Romanov. De leverede det hidtil svageste danske resultat med 67,58 %, og takkede af allerede efter onsdagens hold-konkurrencer med en individuel placering som nr. 34.