< Tilbage

Broholm gør klar til at møde dressureliten18-06-2011 - 21:47

Mindst 150 af Danmarks bedste dressurekvipager og mange tusinde tilskuere ventes til DM i dressur for seniorer på Broholm Slot ved Gudme på Sydøstfyn den 28. til den 31. juli 2011.

Af Maria Evald

Igen i år vil Broholms historiske omgivelser danne en smuk ramme om Danmarks største dressursportsbegivenhed. For godsejer og kammerdame Anne Lütken har forberedelserne til det store stævne været i gang i snart et år.

- Jeg er faktisk i gang hele året. Allerede i oktober begynder jeg at finde sponsorer til arrangementet. Heldigvis får jeg god hjælp fra mine dygtige sekretariatspiger, fortæller Anne Lütken på en telefon fra Sydengland, hvor hun har taget fri et par dage for at besøge sin moster.

Under selve afviklingen af DM vil 80 frivillige hjælpe til. Der er udpeget ansvarlige for indgangene, ridebanerne og VIP-teltet.

Støt Dressurens Venner

Dressurens Venner vil ligesom sidste år være fysisk til stede med live-kommentering og salg af deres miniradio. Det betyder, at man ved at købe en miniradio til 70 kr. kan høre professionelle dressurdommere kommentere DM-klasserne, mens de afvikles.
Det er en mulighed mange af tilskuerne burde gribe, mener Anne Lütken:

- Der er nemlig mange af tilskuerne, som ikke helt ved, hvad dressur går ud på, så med en miniradio kan de nu få indsigt i sportens svære disciplin, siger hun.

Dressurens Venner støtter DM på Broholm med et sponsorat på 25.000 kr. Og måske derfor er Anne Lütken da også særlig glad for samarbejdet med foreningen, som hun beskriver som:

- Altid velvillige og søde.

Det samme kan man sige om Anne Lütken selv. Hun er i hvert fald den første herhjemme, der er blevet hædret med Lis Hartels Mindepris indstiftet af Dressurens Venner som en cadeau til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for dressursporten.

Også i år vil Dressurens Venner - traditionen tro - overrække mindeprisen til en fremtræden personlighed indenfor dansk dressur.
DM i dressur har været afviklet på Broholm siden 2004 og godsejerparret Anne og Frederik Lütken har kontrakt på at afholde det frem til 2015.

EM for junior- og ungryttere

Husk også, at Europamesterskaberne for junior- og ungryttere afholdes den 20.-24. juli 2011. Kom og bak op om de danske ekvipager. 

< Tilbage