< Tilbage

Ny m/k i spidsen for elite-ungdoms-dressur 27-01-2013 - 16:28

Dansk Ride Forbund har ansat Vibeke Degn Andersen og Jon D. Pedersens efterfølgere til posten som træner for ponydressurlandsholdet og landsholdet for junior- og ungrytterne. 

Af Maria Evald

Ulrik Gerstorf Sørensen er ny junior- og ungrytter-landstræner og Jette Nevermann Torup er ny træner for ponylandsholdet. Dansk Ride Forbund er glade for valget af de to, som de mener kan løfte forbundets mål om at skabe seniorryttere, der har ridemæssige kompetencer blandt de allerbedste i verden.

Stillingen som ponylandstræner i dressur blev ledig, efter Vibeke Degn Andersen sagde op i oktober 2012 efter ti år på posten. Hendes efterfølger hedder Jette Nevermann Torup. Hun er en erfaren træner med mere end 20 års erfaring. Siden 1993 har hun uddannet ponyekvipager til landsstævne- og internationalt niveau – heriblandt flere landsholdsekvipager. Derudover har hun uddannet flere junior- og ungrytter-ekvipager til samme niveauer, ligesom hun ved flere lejligheder har assisteret de danske ponylandshold. Jette Nevermann Torup driver sammen med sin mand og datter dressurstald Jemo i Ørsted ved Havdrup på Sjælland.

Det skriver Dansk Ride Forbund i en pressemeddelelse.  

Glæder sig
- Jeg glæder mig meget til at fortsætte Vibsens (Vibeke Degn Andersen, red.) fantastiske arbejde for ponydressuren og ser frem til at kunne bygge videre på dette samt arbejde med den fortsatte talentudvikling. Samtidig glæder jeg mig til at få et godt samarbejde med alle de dygtige unge ryttere, deres trænere og forældre, for at vi fællesskab kan få det maksimale ud af de enkelte ekvipager. Det er den daglige fokuserede gode træning, der giver resultaterne på konkurrencebanerne. Ponyrytterne, der er grundstenen for den fremtidige topsport, er meget spændende at arbejde med. De er meget modtagelige for at lære, og de er individuelle i deres udvikling, så der kan ske meget på et halvt år, med den rigtige indsats. Målet er naturligvis, at vi fortsat klarer os godt internationalt, ved Nordiske- og Europamesterskaber, men samtidig er målet også at styrke dansk ponydressur lidt bredere, siger Jette Nevermann Torup ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

Ulrik Gerstorf Sørensen ny junior/ungrytter-landstræner i dressur
Manden, der skal stå i spidsen for det danske junior- og ungrytterlandshold er Ulrik Gerstorf Sørensen. Han er tidligere ungdomslandstræner for det norske dressurlandshold. Med øget fokus på talentmassen i bredden og støtte og rådgivning i rytternes hjemlige træningsmiljø skal Ulrik styrke og udvikle den danske ungdomsdressur på eliteplan, skriver Dansk Ride Forbund. 

Tidligere træner for norsk landshold
Gennem syv år har Ulrik Gerstorf Sørensen været landstræner for den norske ungdomselite i dressur – som pony- og juniorlandstræner fra 2005 til 2007, hvorefter han også blev tilknyttet ungrytterne frem til 2012. Nu skal han stå i spidsen for de succesfulde danske junior- og ungrytterlandshold, der de seneste år har høstet stribevis af medaljer ved internationale mesterskaber.

- Jeg glæder mig til at komme i gang og bygge videre på det gode arbejde, der har lagt bunden for det høje niveau, som dansk ungdomsdressur er på. Jeg vil især lægge fokus på at spotte talenterne i bredden, så vi kan få en stærk og bred bruttotrup. Fokus skal især lægges på sparring med rytterne, deres forældre og trænere, for det er i den daglige træning talentet styrkes og udvikles. Vi skal i fællesskab sikre, at rytterne får lagt realistiske trænings- og stævneplaner, så de også bliver i stand til at indfri deres målsætninger. Det vigtige er at udvikle de unge mod en stærk seniorkarriere, samtidig med at vi fortsat skal ligge helt i top internationalt, siger Ulrik Gerstorf Sørensen, der er eksamineret berider og til daglig driver Skanderborg Ridecenter med sin kone og deres to børn.

Fokus på talentarbejde og hjemmemiljø
Generalsekretæren i Dansk Ride Forbund, Jens-Erik Majlund, glæder sig over ansættelsen af de to erfarne trænere og siger ifølge pressemeddelelsen, at deres trænervirke ligger godt i tråd med de målsætninger og den strategi, forbundet har for udviklingen af dressuren.

Læs hele pressemeddelelsen her.

< Tilbage