< Tilbage

Dressurrytter med i nyt talentprogram10-01-2013 - 20:37

Dressurrytter Cathrine Dufour er som den eneste repræsentant for ridesporten blandt de 28 atleter, som Team Danmark satser på kan nå til helt til tops på verdensplan. 

Af Maria Evald

28 udvalgte talenter - deriblandt rytteren Cathrine Dufour - er kommet med i Team Danmarks nye talentprogram, der har til formål at fremtidssikre stærke danske præstationer internationalt. 

 Det skriver Jyllands-Posten.

Talentpleje afgørende
De 28 udvalte sportstalenter vil få adgang til de dygtigste eksperter, som ellers hidtil kun har stået til rådighed for verdensklasseatleter. 
Målet er, at 21 af de 28 skal i top 8 ved VM i perioden fra 2017 til 2020. 

- Talentudvikling er altafgørende for et lille land som Danmark, siger Team Danmark-direktør Michael Andersen til avisen. 

Vejledning skal mindske frafald
Talenterne er mellem 14 og 20 år, og ifølge Michael Andersen skal programmet primært udvikle talenterne på to måder. Dels vil atleterne få adgang til fysiske trænere, sportsmedicin og diætister, der skal forbedre deres træning og kroppens formåen. Dels skal mødet med ligesindede og eksperter, så som sportspsykologer, sikre, at talenterne får skabt en harmonisk hverdag trods det udsædvanlige træningspres.

- Vi har tidligere oplevet, at nogle af de største talenter kommer for sent ind og får den vejledning, vi kan tilbyde via vores eksperter, påpeger Michael Andersen og tilføjer:

- Jeg håber derfor, at talenterne både udvikler sig sportsligt og menneskeligt. Man ser ofte et frafald hos talenter, der ikke kan få deres sport til at hænge sammen med hverdagen. Nu vil de få lagt helhedsplaner og få skabt et netværk på tværs af sportsgrene. Nogle af de problemstillinger, der kan være omkring deres skole eller sportskarriere, er ofte de samme. 

Cathrine Dufour er 2012-danmarksmester i dressur i kategorien U21 og dobbelt 2012-europamester i samme kategori. Hun er den eneste repræsentant for ridesporten, som er med i det nye talentprogram. 


< Tilbage