< Tilbage

Handicapryttere skovler medaljer ind08-10-2010 - 13:18

Annika Lykke Dalskov har redet på en bølge af succes under VM i ridesport i Kentucky. Fredag den 8. oktober 2010 fuldendte handicaprytteren sit triumftog, da hun tog sin 2. individuelle sølvmedalje i küren.

Af Michelle Bager

- Det er helt vildt.

Sådan lyder det igen og igen i den danske VM-lejr ved VM i ridesport 2010 i Kentucky, USA. De danske handicapryttere skovler medaljer ind, og fredag kunne grad III-rytter Annika Lykke Dalskov fra Odense føje endnu en medalje til samlingen af VM-medaljer, der skal med hjem til Danmark.

Det skete, efter at hun på hesten Preussen Wind sikrede sig sølvet i den individuelle kür-klasse.

Dressurens Venner betaler

Dressurens Venner har sikret, at de danske ryttere og heste har gode forhold under VM i Kentucky.

Foreningen har sponsoreret 100.000 kroner, som er øremærket til en landsholdsdyrlæge, foder til hestene og socialt samvær.

Onsdag aften deltog alle danske ryttere fra alle discipliner, grooms, trænere, sponsorer, H.K.H. Prinsesse Benedikte og repræsentanter fra Dansk Ride Forbund i en fælles middag i Kentucky sponsoreret af Dressurens Venner.

Glæde i VM-lejren

- Jeg simpelthen så glad. Det er bare for vildt. Preussen Wind gik så godt i dag. Alt spillede, og alt faldt i hak, og det er svært at forstå, at vi kun har samarbejdet i fire måneder. Derfor er det heller ingen skam, at guldet gik til den tyske ekvipage, som har et mangeårigt og rutineret samarbejde. Det er mærkeligt, at det som vi har kæmpet for og forberedt os til i månedsvis, nu er slut for mit vedkommende, og jeg kan kun være rigtig stolt over udfaldet. Nu vil jeg lege turist de sidste to dage herovre og heppe på de tre andre. Vi satser ikke på at være færdige med medaljehøsten, siger Annika Lykke Dalskov.

Dansk medaljeregn ved VM

Rytterne på det danske dressurlandshold i handicapridning er ikke til at stoppe ved VM i ridesport i Kentucky. Den 7. oktober 2010 tog de fire landsholdsryttere bronze for hold ved VM efter at 20-årige Caroline Cecilie Nielsen, Holte, (grad II) og 16-årige Stinna Tange Kaastrup, Odense, (grad IB) begge tog bronze i det individuelle dressurmesterskab.

Dagen før havde Annika Lykke Dalskov (grad II) vundet individuelt sølv, mens Henrik Sibbesen, Broager, tog bronze i grad IV. Den flotte bronzemedalje for hold gør, at Danmark er tildelt hele fem pladser til dressurridning for handicappede ved de Paralympiske Lege i London 2012.

< Tilbage