< Tilbage

Tre kvinder og en mand udtaget til landsholdet15-07-2013 - 22:01

Anna Kasprzak, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Lone Bang Larsen og Andreas Helgstrand skal ride for EM-medaljer.

Af Maria Evald

Anna Kasprzak på Donnperignon, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Digby, Andreas Helgstrand på Akeem Foldager og Lone Bang Larsen på Fitou L. Disse fire ekvipager udgør det landshold, der skal ride for medalje til Danmark ved europamesterskabet i dressur i Herning den 20. – 25. august 2013. 

Stærkt hold
Ifølge landstræneren er der gode chancer for hjemmebanesucces.
- Det er et rigtig stærkt hold, vi stiller med til EM. Alle ekvipagerne har leveret særdeles flotte resultater ved internationale stævner og DM, og jeg tror på medaljer. Vores hold er virkelig godt ridende, så vi går benhårdt efter en holdmedalje. I dressur kan alt ske, og på den rigtige dag er det slet ikke utænkeligt, at en af vores ryttere kan ride en individuel medalje hjem. Jeg har stor tillid til, at vores ryttere vil levere resultater, der er en hjemmebane værdig, siger landstræner Rudolf Zeilinger ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

Tre reserveryttere
De danske EM-ekvipager har vist særdeles stærke takter i år. Senest repræsenterede de udtagne ekvipager Danmark ved et af verdens største ridestævner i Aachen i Tyskland, hvor Danmark blev nr. 2 i holdkonkurrencen, og rytterne alle opnåede placeringer helt i top. De fire ekvipager satte sig også på top 4-placeringerne ved sommerens DM. Reserve til EM bliver Lisbet Seierskilde på Jonstrupgaardens Raneur, Thomas Sigtenbjerggaard på Nintendo og Lars Petersen på Mariett.

Gigantstævne 
EM i Herning bliver den største ridesportsbegivenhed i Danmark nogensinde og den største ridesportsbegivenhed i verden i 2013. Det er første gang, at EM i dressur, springning og paradressur afvikles samlet.
Mesterskaberne i dressur og springning afvikles på MCH Arena, mens mesterskaberne i paradressur afvikles på JYSK Arena, som er et stadion, der bygges op specielt til lejligheden. Der vil i forbindelse med mesterskaberne også være et kæmpe oplevelsesområde med stande, restauranter, underholdning, tivoli og Cirkus Benneweis.

Frivillige hjælper
ECCO FEI European Championships 2013 er arrangeret i et samarbejde mellem European-Herning, Sport Event Denmark, Herning Kommune og Dansk Ride Forbund. Derudover er masser af frivillige kræfter med til at skabe den største ridesportsoplevelse nogensinde i Danmark, skriver Dansk Ride Forbund i denne pressemeddelelse mandag den 15. juli 2013. 

EM 2013: European-Herning

< Tilbage