< Tilbage

Stærkt felt af internationale topryttere til EM 09-08-2013 - 08:38

Det hollandske dressurtalent Adelinde Cornelissen og hendes guldvallak Jerich Parzival er en af de mange superekvipager, der står på deltagerlisten ved EM. Om få dage tørner verdens bedste ryttere og heste sammen i kampen om hæder og medaljer ved EM i Herning den 21. til den 25. august 2013. Konkurrencen vises på DR.

Af Maria Evald

Hele det engelske guldhold med dobbeltguldvinderen Charlotte Dujardin og 11-årige Valegro fra OL i London er meldt til start ved Blue Hors FEI European Championship 2013. Også det tyske dressurlandshold er parat til hård medaljekamp i dressurarenaen i Herning.

- Vi håber på en holdguldmedalje, men jeg ved det bliver svært, for der er fire hold som er meget stærke og det bliver dagsformen i Grand Prix-klasserne som bliver helt afgørende for resultatet, siger landstræneren for det tyske dressurlandshold Monica Theodorescu til european-herning.dk.

O-dommer: Alt kan ske i topdressur
En af de dressurdommere, der dømte ved OL sidste år, er franske Isabell Judet. Hun er en af de erfarne dommere, der skal være med til at afgøre konkurrencerne i Herning - og hun glæder sig.

- Det er erfarne ryttere vi vil få at se i Herning, og der bliver hård kamp om medaljerne, hvor hvert eneste ridt vil få betydning for resultatet. Vi ved alle, at England, Holland og Tyskland er rigtig stærke, men vi så i Aachen, hvor danskerne kom ind på andenpladsen efter Tyskland, at de også har et stærkt team, og det er på danskernes hjemmebane, og det skulle give dem en fordel, fordi de vil have deres hjemmepublikum bag sig. Men alt kan ske, for det er hestene som er hjertet i sporten og med dem ved man aldrig. Sporten har udviklet sig til at være mere uforudsigelig, og det er en stor, positiv udvikling. Og det har gjort det meget mere interessant, både for rytterne, tilskuerne og dommerne, siger den franske O-dommer Isabell Judet til nyhedssitet european-herning.dk.

Dressur på DR
Kan du ikke selv være tilstede i Herning og se de danske dressurryttere Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Anna Kasprazak, Andreas Helgstrand og Lone Bang Larsen i kampen om medaljer, så tænd for dit tv. DR sender nemlig live fra Herning. EM kommenteres af Birgitte Borch, Bjarne Nielsen og Lisbet Seierskilde. Transmissionen foregår på DR og DR K. 
Hele konkurrencen streames på dr.dk.

Se her: http://www.dr.dk/tv/se/em/em-dressur-direkte

Sendetider onsdag:
Klokken 14:25-17:50 DR1 (EM i dressur, holdkonkurrence)
Klokken 17:45-20:25 DRK (EM i dressur, holdkonkurrence)

Sendetider torsdag:
Klokken 7:55-14:40 DR1 (EM i dressur, holdkonkurrence)

Sendetider fredag:
Klokken 08:55-15:00 DR1 (EM i dressur, Individuel konkurrence, Grand Prix Special)

Sendetider søndag:
Klokken 13:25-17:00 DR1 (EM i dressur, Grand Prix Kür)

Mange af de startende ekvipager ved EM i Herning optræder også på FEI World Dressage Rankings Top 10-liste:

1. Adelinde Cornelissen (NED), JERICH PARZIVAL 2899
2. Helen Langehanenberg (GER), DAMON HILL NRW 2802
3. Charlotte Dujardin (GBR), VALEGRO 2536
4. Edward Gal (NED), GLOCK'S UNDERCOVER 2518
5. Kristina Sprehe (GER), DESPERADOS FRH 2494
6. Tinne Vilhelmsson Silfvén (SWE), DON AURIELLO 2438
7. Isabell Werth (GER), DON JOHNSON FRH 2331
8. Patrick Kittel (SWE), WATERMILL SCANDIC H.B.C. 2320
9. Valentina Truppa (ITA), FIXDESIGN EREMO DEL CASTEGNO 2307
10. Anna Kasprzak (DEN), DONNPERIGNON 2235

ECCO FEI European Champinship 2013

Startlister

Program

< Tilbage