< Tilbage

Digbys sidste dag på holdet26-08-2013 - 17:07

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby blev efter deres kür ved EM i Herning hyldet af publikum.

Af Eva Bundgaard

Allerede inden EM på dansk grund løb af stablen, var det annonceret, at stævnet ville blive Digbys sidste på det danske dressurlandshold. Digby er nu 16 år, og ligner bestemt ikke en pensionsmoden herre, så glædeligvis er det planen, at han stadig skal konkurrere ved de store stævner rundt om i verden, han vil blot ikke længere være at finde som ankerhest på fremtidige danske dressurlandshold.

Efter en flot på det nærmeste fejlfri kür bedømt til 79,554% ved EM i Herning blev Digby og Nathalie i en af pauserne kaldt ind på banen, hvor formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand holdt tale for ekvipagen. Han takkede for alle de gode oplevelser og resultater, de gennem snart mange år har bidraget til Danmark med på den internationale dressurscene.

Digbys rytter og træner gennem alle årene, Nathalie, modtog et par sølvsporer for sin indsats, som altid har været på hestens præmisser - Digby fik krans og klap, og på det store stadion med 10.000 tilskuere måtte de fleste konstatere en tåre trænge sig på, da ekvipagen red en omgang langs publikum og takkede for denne gang.

Heldigvis lovede Nathalie, at dressurentusiasterne ikke havde set det sidst til hende, idet hun i mikronen til slut i sin takketale sagde: "I'll be back!"

< Tilbage