< Tilbage

Nyhedsbrev - december 201422-12-2014 - 11:59

Nu hvor jul og nytår står for døren er det tid til et tilbageblik over årets begivenheder i den danske dressurverden

Ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning i marts blev Messecenter Herning's Varmblodspris, som gives til personer eller foreninger, der har gjort en ekstraordinær indsats for Dansk Varmblod, tildelt Dressurens næstformand, Hanni Toosbuy Kasprzak. Hun modtog anerkendelsen for sit bidrag til den danske talentudvikling – eksempelvis med dressurturneringen ECCO Cup for juniorer og ungryttere. 

I påsken skulle årets World Cup finale afvikles i Lyon med deltagelse af hele tre danskere. De kvalificerede var Anna Kasprzak med Donnperignon, Nanna Merrald Skodborg med Millibar og Lars Petersen med Marriett, som havde vundet den nordamerikanske liga. Skæbnen ville dog desværre, at Anna Kasprzak måtte melde fra efter et styrt med Donnperignon, hvor hun slog sit hoved og sin nakke. Hendes plads på startlisten gik til Mikala M. Gundersen og den 14-årige DV-hoppe My Lady. Mikala endte med at være eneste dansker som kom til start, idet såvel Lars som Nanna på grund af akut opståede skader var nødsaget til at melde fra til finalen. Årets World Cup-Finale blev ikke overraskende vundet af britiske Charlotte Dujardin med Valegro. Ekvipagen kom til finalen på et wild card, og tog sig af sejren både i Grand Prix og Grand Prix Kür. I Grand Prix satte ekvipagen verdensrekord med 87,129 %, mens de i Grand Prix Kür vandt med en score på ikke mindre end 92,179 %. Mikala og My Lady sluttede på 11. pladsen.
 
I april måned valgte Tove Højergaard efter eget ønske at stoppe som sekretariatsleder for foreningen, og Lone Dichmann blev ansat som ny sekretær for Dressurens Venner. Tove har været med til at starte foreningen op i 2007. Hun har lagt et stort stykke arbejde i Dressurens Venner og har dermed været med til at sikre H.K.H. Prinsesse Benediktes ønske om at danne en forening, som fremover kunne være med til at sætte fokus på dressursporten i Danmark.
 
Årets generalforsamling blev den 26. maj afholdt på familien Zibrandtsens smukke Bregnerødgaard. Såvel Hanni Toosbuy Kasprzak og Carsten Lorentzen var på valg til bestyrelsen, og begge blev genvalgt med akklamation ved mødet. Endvidere blev Niels Zibrandtsen valgt som nyt medlem til bestyrelsen. Efterfølgende var alle inviteret til en clinic, hvor ca. 100 interesserede var mødt op. Den tidligere prisbelønnede nyhedsvært og journalist Vibeke Hartkorn holdt foredrag om hvorledes hestesporten kan opnå bedre mediedækning.
Den praktiske demonstration blev indledt med vore to succesfulde DM, NM, EM, WEG og OL medaljetagere Stinna Tange Kaastrup og Caroline Cecilie Nielsen, der viste dagligt arbejde med deres landsholdsheste. Jan Brink, den tidligere svenske landsholdsrytter og toptræner fortalte om den svenske model for talentudvikling, mens to af hans ryttere Anna Zibrandtsen og Marina Mattson red deres dejlige heste for publikum. Det hele blev bundet sammen af dyrlæge og international dressurdommer Hans-Christian Matthiesen.

Mange dressurentusiaster havde i juni fundet vej til DM på Broholm. Her kunne de opleve Anna Kasprzak og Hønnerups Driver sikre sig årets DM titel for U25-rytterne ved at sejre i alle tre afdelinger. Hos seniorerne var det sidste års bronzevinder, Lone Bang Larsen med Fitou L, der efter en flot og stabil indsats over tre stævnedage blev hædret af et talstærkt publikum som vinder af DM 2014. Sølvmedaljen kunne Lars Petersen og Marriett rejse hjem til USA med, mens Mikala Münther Gundersen og My Lady tog bronzemedaljen med samme vej.
 
Lis Hartels mindepris blev vanen tro uddelt under DM-stævnet. I år var det Jytte Lemkow, der modtog prisen for sit mangeårige virke som dressurskribent.
 
VM var i år tildelt Normandiet, og selv om det var august måned, drillede vejret i høj grad arrangørerne den første uge, således stod bunden på hovedstadion stod under blankt vand under Grand Prix dressur. Danmark stillede med et hold i dressur, som bestod af Anna Kasprzak og Donnperignon, Lars Petersen og Mariett, Mikala Münther Gundersen og My Lady samt Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby. Den regerende danmarksmester Lone Bang Larsens Fitou L var småskadet og derfor ikke klar til WEG. Målet var en top 5-placering i holdkonkurrencen, men efter alle havde redet stod det klart, at Danmark måtte nøjes med en sammenlagt 7. plads.
Såvel Lars Petersen som Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Anna Kasprzak kvalificerede sig blandt de 30 bedste til den individuelle konkurrence i Grand Prix Special, hvorfra de 15 bedste skulle ride deres kür, en ære som tilfaldt såvel Nathalie som Anne med henholdsvis en 14. og en 7. plads. I küren gjorde de to danske ekvipager det rigtig godt, og Anna og Donnperignon besatte 9. pladsen med 78,929%, mens Nathalie og Digby inkasserede 76,143%, som rakte til en placering som nr. 13 i klassen. Charlotte Dujardin med Valegro var igen helt urørlig og sikrede sig som forventet guld med et sikkert ridt bedømt til hele 92,161%.

I september blev finalen i Dressurens Venner Cup 2014 afviklet. Cuppen afvikles i samarbejde med Ingdam's og Dansk Rideforbund. Der var meget tæt kamp om placeringerne ved dette års finale. Kun 1,306 % fordelt på alle rytterne over to dages dressur skilte de tre førstplacerede klubber. Det blev holdet fra Nordvestsjællands Rideklub, som med en samlet score på 419,264 % løb med sejren og de 10.000,- kr. samt rosetter, dækkener og plaquetter, som 1. pladsen udløser. Herning Rideklub måtte med 418,158 % se sig henvist til 2. pladsen og kun 0,2 % efter fulgte holdet fra Riisgaard Sportsrideklub.

Dressurens Venner har i 2014 støttet følgende:
 
World Cup - Odense
Dressurens Venner Cup - 2014
Dansk Rideforbund - Dressur App
Pony dressur - støtte til rejseudgifter
DM - Broholm
Beklædning til landsholdene
Paradressur landsholdet
Global Dressage Forum - på Blue Hors
 
I 2014 har foreningen fået udgivet en ny brochure, som fortæller om ideen bag Dressurens Venner. Brochuren kan findes på foreningens hjemmeside.
 
Dansk Rideforbund og Sydbank har i samarbejde med Dressurens Venner lanceret en ny dressur app. Den nye dressur app giver dig mulighed for at finde alt det, du har brug for i forbindelse med træning og konkurrencer. Glæd dig til 34 dressurprogrammer, overskuelig oversigt over reglementeret udstyr, huskeliste, gode tips til stævnet m.m. Brug søgeordene ”dressur app”, der hvor du henter applikationer (app’s) på din telefon, og kom hurtigt og nemt i gang med at bruge dit nye moderne redskab. 
 
Rigtig glædelig jul og godt nytår.

< Tilbage