<

Lis Hartel 100 år17-03-2021 - 09:13

Se DR Sportens indslag om dressurlegenden, der ville være fyldt 100 år i år.

D. 14. marts 2021 ville Lis Hartel være fyldt 100 år og hendes bedrifter indenfor dressursporten står tilbage som noget helt unikt.

 

Hun huskes blandt andet for at have vundet to individuelle sølvmedaljer bed OL i 1952 i Helsinki og OL i 1956 i Stockholm – begge gange på hesten Jubilee. Hun var den første kvinde til at vinde en medalje i ridning, og det var ovenikøbet samtidigt første gang, at kvinder fik adgang til at deltage i de olympiske ridekonkurrencer på lige fod med mændene.

 

Det tiltrak selvfølgelig overskrifter i verdenspressen, hvor Lis Hartel præstation blev indbegrebet af selve den olympiske idé, fordi hun otte år forinden var blevet så hårdt ramt af polio, at hun aldrig 100 procent genvandt sin førlighed.

 

Lis Hartels bedrifter indenfor dressursporten står tilbage som noget helt unikt, og derfor tog Dressurens Venner også initiativ til at uddele en mindepris i hendes navn efter hendes død i 2009 i samarbejde med familien Hartel-Siesbye, som uddeles hvert år til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for dansk dressur.

 

I anledning af Lis Hartels 100 års dag bragte Sportsmagasinet på DR et indsalg om Lis Hartels, hvor Dressurens Venners formand, H.K.H. Prinsesse Benedikte, også er med. Indslaget begynder 20 minutter inde i udsendelsen og kan ses ved at klikke her.

 
<