< Tilbage

FEI forbyder hyperflexion10-02-2010 - 11:02

Det internationale rideforbund forbyder Hyperflexion til stor glæde for Dansk Ride Forbund.

Nu er det slut med træningsmetoder som rollkur hyperflexion. Det besluttede det internationale rideforbund, FEI, på et møde den 9. februar 2010. 

Samtidig blev det besluttet at det stadig er tilladt at benytte 'Low, Deep and Round'-metoden. En beslutning, som Dansk Rideforbund er tilfreds med. 

- Det er et stort skridt for hestevelfærden. Jeg er yderst tilfreds med udfaldet. Vi må ikke gå på kompromis, når det drejer sig om hestens ve og vel, siger formand Ulf Helgstrand, der selv deltog på mødet. 

Styr på termerne

For et år siden ved en FEI-konference blev træningsmetoderne rollkur og hyperflexion defineret som 'bøjning af hestens nakke under tvang”. Disse træningsmetoder vil fremover være forbudt og skal sanktioneres ved internationale stævner.' 
Træningsmetoden 'Low, Deep and Round' blev på konferencen defineret som 'bøjning af hestens nakke uden tvang, og denne metode vil fremover være tilladt. 

Fremover vil der blive benyttet videoovervågning af opvarmningsbanerne ved udvalgte stævner for at sikre hestevelfærden.

MIBA

< Tilbage