< Tilbage

Blue Hors Matiné er død25-01-2010 - 14:18

Dansk dressursport er blevet en stjernehest fattigere. Mandag den 25. januar 2010 blev Andreas Helgstrands gamle makker, den berømte hvide hoppe Blue Hors Matiné, aflivet efter et styrt på folden om formiddagen.

Af  Michelle Bager

Det tragiske uheld skete, da den verdensberømte hoppe gik på folden mandag formiddag. 


- Matinés højre forben var brækket ved knæet, og dyrlægen konstaterede straks, at der absolut intet var at gøre for at redde hendes liv, fortæller direktør Esben Møller.


13-årige Blue Hors Matiné e. Blue Hors Silver Moon/Matador, opdrættet af Inger B. Katballe, stod netop overfor at skulle i fol og forhåbentligt gøre karriere i avlen, da ulykken skete.


Under sin faste rytter, den tidligere Blue Hors-berider, Andreas Helgstrand, gjorde hoppen kometkarriere og opnåede på rekordtid at blive en af verdens mest feterede dressurheste og uden tvivl den mest kendte hoppe i sporten. Ved VM i 2006 halede den unge danske ekvipage ind på hele verdenseliten og vandt mesterskabets indledende Grand Prix på det enorme stadion i Aachen. I Grand Prix Special vandt de bronze og i Grand Prix Kür vandt Blue Hors Matiné og Andreas sølvmedalje. 


Blue Hors Matinés skade satte en stopper for den videre karriere, og selvom det i flere år blev forsøgt at få Blue Hors Matiné tilbage i sporten igen, lykkedes det aldrig. 


Det er med stor sorg, at Blue Hors har måttet tage afsked med deres pragtfulde hoppe, og det er uden tvivl en nyhed, der vil røre hestefolk og dressurentusiaster verden over.

< Tilbage