< Tilbage

Generalforsamling 201019-04-2010 - 13:51

Der herskede en god stemning i Herskabsstalden på Vilhelmsborg denne 19. april, hvor Dressurens Venner afholdt generalforsamling i de smukke lokaler, der emmede af nostalgi og dansk hestehistorie.

Referat af Michelle Bager

Formålet var at samle op på stort og småt gennem et år i foreningen, hvis formål er at fremme en visionær udvikling af dansk dressursport med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau.

Formand Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte fortalte i sin formandsberetning om, hvad foreningen havde bedrevet i det forgangne år 2009. Denne beretning kan læses nederst på denne side. Samtidig pointerede Prinsessen at foreningen stadig har vækstpotentiale. Med andre ord er der plads til mange flere medlemmer, som har lyst til at støtte Dressurens Venner og dermed dansk dressursport. 

Dernæst var der gennemgang af årsregnskabet. Bestyrelsen har i 2009 fortsat bestræbelserne på at øge foreningens indtægtsgrundlag med henblik på at fastholde og helst øge niveauet for uddelinger. Den målsætning vil fortsætte i 2010.

Genvalg til bestyrelsen

Dressurens Venner er meget glade for at de to medlemmer Carsten Lorentzen (næstformand) og Hanni Toosbuy Kasprzak (næstformand) begge modtog genvalg. Bestyrelsen er dermed intakt og består desuden af Mette Ahlefeldt-Laurvig, Ole Lindgreen, Hans-Christian Matthiesen og Jon D. Pedersen. Desuden fortsætter KPMG som revisor. 

Fremover er det desuden muligt for bestyrelsen at placere den årlige generalforsamling et andet sted end på Vilhelmsborg. Det kan meget vel blive en realitet allerede til næste år. 

Afslutningen på generalforsamlingen gjorde os alle meget klogere på, hvad begrebet hestevelfærd helt konkret indebærer. Dyrlæge HC Matthiesen, som er nyudnævnt formand for Dressurudvalget, satte fokus på korrekt træning af heste. Desuden delagtiggjorde han forsamlingen i, hvor langt man er fra at vedtage et egentlig kodeks for træning af heste. Et værktøj der er meget efterspurgt blandt eliterytterne. Lige nu håber man at have et udspil klar efter sommer. 

Kommunikation var også et af de emner, som dyrlægen bragte på banen. Sporten skal være bedre til at kommunikere de gode historier ud til medierne, så det ikke kun er de negative, der dominerer billedet. Til det har Dressurudvalget kontaktet et professionelt kommunikationsbureau, som kommer med gode råd til klar kommunikation.

Desuden skal hjemmesider, som fx www.dressurensvenner.dk, være med til at bidrage til at kommunikere de positive historier ud. HKH Prinsesse Benedikte afsluttede indlægget med at fastslå vigtigheden af, at dressursporten også fremover har gode ambassadører, som HC Matthiesen.

Dermed var den officielle del af mødet overstået. Bagefter blev der talt meget mere dressur under mere afslappede forhold, da Dressurens Venner var vært for en lille forfriskning i den gamle Herskabsstald.  

< Tilbage