< Tilbage

Danmark førende indenfor dressuravl01-03-2011 - 20:17

Danmark er bedst, når man kigger på avlen. Det viser en ny rangliste over dressurhesteproducenter, der altså toppes af Danmark.

Af Michelle Bager

Det er det hollandske fagmagasin inden for sportshesteavl ”Horse Genetics”, der har udarbejdet en undersøgelse af succesraten hos de avlsforbund, der avler dressurheste.

Undersøgelsen viser hvor stor en procentdel af de fødte føl, der faktisk bliver internationale konkurrenceheste inden for FEI’s top 300. Her vægtes kvalitet højere end kvantitet, og nogle af de mindre avlsforbund viser sig her mere succesfulde end på den traditionelle rangliste. 

Dansk Varmblod suverænt nr. 1

Den nye alternative rangliste fra Sport Horse Breeding/Horse Genetics over de dressurheste-producerende avlsforbund placerer Dansk Varmblod i en suveræn førerposition. I Dansk Varmblod er der i perioden 1995-2002 født 13.659 dressurbetonede føl, hvoraf 37 pt. hører til på FEI’s top 300 rangliste. Det vil sige, at 0,2709% af føllene nu deltager i international topsport. Dansk Varmblod efterfølges af Holstenerforbundet med 0,2254% og Oldenburgerforbundet med 0,2034%

Danmark bedst på nationsranglisten

Undersøgelsen har også resulteret i en rangliste efter oprindelsesland. For hvert land medregnes alle landets avlsforbund under WBFSH, så landet bliver bedømt ud fra det samlede antal dressurheste, det producerer. Her indtager Danmark en meget overlegen førsteplads over Holland, efterfulgt af Sverige, Tyskland og Belgien. Deraf konkluderer det hollandske magasin, at de skandinaviske lande klarer sig bedst. Forskellen på Danmark og de resterende lande er enorm og Holland ligger bedre end Tyskland.

Vil du opleve Nordeuropas største hestebegivenhed? Så besøg MCH Messecenter Herning den 10. - 13. marts 2011. Læs mere på www.varmblod.dk

< Tilbage