< Tilbage

Vi har aldrig været bedre14-03-2011 - 11:16

Dressursporten er afhængige af kvalitetsheste, som kan konkurrere på internationalt niveau. Netop inden for avl og opdræt - anført af Dansk Varmblod - indtager Danmark en absolut førsteplads. Nu er udfordringen af lade stjerneføllene forblive på danske hænder, mener Dansk Varmblods formand Jan Pedersen. 

Af Michelle Bager

Danskavlede dressurheste er de bedste i verden. Det fastslog en ny, alternativ rangliste fra Sport Horse Breeding/Horse Genetics for nylig og det samme billede tegner sig efter årets Hingstekåring i Herning 2011. 

- Lige nu høster vi frugten af det avlsprogram, som Dansk Varmblod og avlerne søsatte for flere år siden. Sådan siger Formanden for Dansk Varmblod, Jan Pedersen. 

Vi avler specialister

Han afslører at hemmeligheden bag succesen er, at dele avlen op i to. I stedet for at lave kombinationsheste, der både er gode til spring og dressur, så er det mere enten eller i dag. 

- Vi avler specialister. Det er nødvendigt for at være med i toppen og lige nu er vi ved at være der, hvor vi gerne vil være, når det gælder avl og opdræt af dressurheste. Springavlen vil nå samme niveau indenfor en kortere årrække, spår Jan Pedersen. 

Vil blive på toppen

Udsigten til at bevare førerpositionen indenfor avl er god. Dansk Varmblod baserer nemlig sine avl på viden mere end på tradition. Den største udfordring ligger mere i at bevare de gode dressurheste på dansk grund. 

- Vi ser jo desværre at de virkelig potentielle ungheste ryger på udenlandske hænder når de er 4 og 5 år. Det er pengene der bestemmer, og derfor ender DV-hestene tit med at repræsentere lande som USA og Rusland til mesterskaberne. Men jeg glæder mig da samtidig over, at det danske landshold lige nu næsten kun er repræsenteret med Dansk Varmblodsheste. 

Dressurens Venner er vigtige

Arbejdet med at udbrede kendskabet til dressur og støtte sporten er umådelig vigtigt, siger formanden. Derfor håber formanden også, at Dressurens Venner med HKH Prinsesse Benedikte i spidsen, vil fortsætte det gode foreningsarbejde. 

< Tilbage