< Tilbage

Generationsskifte på vej i dressurtop30-07-2011 - 13:42

Der bliver spænding lige til det sidste, når det danske mesterskab i dressur for seniorer bliver afgjort søndag eftermiddag i slotsparken ved Broholm Slot på Fyn. Og måske er der en ny generation af unge ryttere på vej til at nappe medaljerne.

Af Maria Evald

Det var de unge og i DM-sammenhæng næsten nye talenter, der stod på præmiepodiet, da de tre første bedste placeringer skulle uddeles efter lørdagens 2. og næstsidste afdeling af DM i dressur 2011 på Broholm. 

- Konkurrencefeltet er meget større i år, så der er flere, der kæmper om medaljerne, siger overdommer i dressur Leif Törnblad.

Red sejren hjem med småfejl

På trods af et par små galop-fejl, leverede hingsten Blue Hors Romanov og dens 36-årige rytter Sune Laust Hansen et forrygende flot ridt. Publikum kvitterede da også med både pift og stort bifald.

- Det var en helt fantastisk følelse. Romanov var top-indstillet med mig på ryggen hele vejen rundt, konstaterer Sune Laust Hansen, der er blevet nummer tre ved de sidste to års DM'er.

I år fører Sune sammen med to andre DM-debutanter konkurrencen forud for søndagens kür-finale. 

Næsten ny i DM-sammenhæng

Sidste år blev Lisbet Seierskilde Pedersen og 12-årige Raneur nummer syv ved DM for seniorer – deres første. Og med sejren i 1. afdeling af Grand Prix Special fredag og 2. pladsen lørdag, fører ekvipagen samlet set konkurrencen. 
Derfor ser den unge, lovende rytter med spænding frem til morgendagens ridt.

- Jeg havde ikke regnet med denne flotte placering, siger Lisbet Seierskilde Pedersen, der selv har optrænet Raneur til det, han kan i dag.

Klokken 14.10 i morgen søndag den 31. juli starter kür-finalen i DM i dressur 2001, der er sponsoreret af det internationale advokatfirma Gorrissen Federspiel. 

Foreløbigt resultat

I førertrøjen forud for finalen fører Lisbet Seierskilde foran Sune Hansen (på billedet) samt debutanten Daniel Bachmann Andersen.

< Tilbage