< Tilbage

Gal gav den gas 12-03-2012 - 21:42

Debutsejr til ny stjerneekvipage ved Dansk Varmblods Hingstekåring. 

Af Maria Evald

Man kunne næsten høre en knappenål falde til jorden. Så stille var der, da Blue Hors Romanov og Edward Gal entrerede arenaen i MCH Messecenter Hernings store hal M lørdag den 10. marts 2012 klokken 14.47.

Det var deres første konkurrence sammen, og foran mere end 5.000 publikummer red de Intermediare II i ren opvisningsstil til scoren 75,79 %. 

Sejrede igen

Dagen efter gentog de succesen i Ecco Grand Prix-klassen til scoren 73,90 %. Her demonstrede de, at samarbejdet mellem de to i den grad fungerer - efter kun fire måneders bekendtskab. Der blev redet ud i øgningerne, piafferet og passageret til den helt store guldmedalje.

Publikum kvitterede med brusende klapsalver, da Gal med hatten i hånden skridtede ud af hallen på avlshingsten, der nu er blevet udenlandsdansker.

Hingstestationen Blue Hors har et mål om at være repræsenteret på landsholdet. For at øge chancerne for en OL-billet flyttede Romanov derfor ind hos stjernerrytteren Edward Gal i Harskamp i Holland i november 2011. Indtil videre tegner samarbejdet godt. Men om hesten kommer på det hollandske landshold, er endnu for tidligt at sige.

- Hvis dens præstationer og formkurve er i top til foråret og sommeren, så kan Romanov meget vel blive min partner til OL, siger den tredobbelte verdensmester Edward Gal til Dressurens Venner.

< Tilbage