< Tilbage

Kasprzak vinder DM09-06-2013 - 21:25

Med en kür i særklasse sikrede unge Anna Kasprzak og Donnperignon sig søndag den 9. juni 2013 guldet i Gorrissen Federspiel DM i dressur.

Af Maria Evald

Sølvet gik til den forsvarende mester, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, mens Lone Bang Larsen fik bronze. Gorrissen Federspiel DM i dressur blev afviklet ved Broholm Horseshow den 6. – 9. juni, hvor også DM i paradressur, DRF-mesterskabet i dressur for U25 og den landsdækkende dressurturnering Bundgaard Byg Cup blev afviklet, skriver Dansk Ride Forbund.

Danmarks bedste dressurekvipage

Anna Kasprzak og Donnperignon sejrede i alle tre afdelinger af DM. Med et kür-program til imponerende 81,90 procent i 3. afdeling af DM, cementerede OL-ekvipagen Anna Kasprzak og Donnperignon den føring, de havde haft siden første afdeling fredag.

Særklassse-kür
Med en kür af høj sværhedsgrad til tonerne af Phil Collins gav den unge ekvipage publikum en oplevelse i særklasse. Donnperignon var overlegen i etter- og toer-changementerne, og med en passage med stor bæring og svævningsmoment imponerede det unikke samspil mellem hest og rytter dommere og dressurentusiaster på Broholm. Samlet opnåede Anna og Donnperignon et resultat på 235,08 point og en Danmarksmestertitel.

Det skriver Dansk Ride Forbund i en pressemeddelelse.
 
Surrealistisk
- Det er bare så surrealistisk. Jeg havde håbet på top 3, men havde ikke i min vildeste fantasi drømt om det her, siger en glad Anna Kasprzak efter præmieoverrækkelsen.
 
- Pepe (Donnperignon red.) var bare super god og i godt humør. Vi har arbejdet meget med vores piaffe, og jeg synes, at det bar frugt i denne weekend. Fredag havde vi en rigtig god tur, og lørdag var bare vores bedste ridt nogensinde – det kunne ikke gøres bedre. I dag var han en smule træt, men han kæmpede virkelig for det, og nu er vi Danmarksmestre. Jeg er bare så glad. Nu skal vi slappe en smule af, men så skal der også arbejdes. Det vigtigste er at holde ham sund og glad og se fremad, fortæller den glade guldvinder, der er i gang med sin kun anden sæson som seniorrytter.
 
Sølv til sidste års guldvinder 
Den forsvarende mesterekvipage, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og 16-årige Digby, måtte i år tage til takke med en sølvmedalje. Den rutinerede ekvipage leverede fantastisk flotte og lige changementsserier, centrerede piruetter og et galopprogram af meget høj sværhedsgrad. Küren blev belønnet med 78,90 procent, og et samlet resultat på 228,76 point udløste sølvet.

- Det har været et fantastisk sidste DM på Digby. Han er en gammel herre, og han skal pensioneres til næste år. Han skal lige i gang, men som dagene er skredet frem, er han bare blevet bedre og bedre, han er slet ikke for gammel endnu. Havde vi haft en dag til, skulle I bare have set løjer. Nu arbejder vi frem mod Aachen og forhåbentlig EM, siger Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ifølge pressemeddelelsen.
 
Bronze til Lone Bang Larsen
Lone Bang Larsen og Fitou L viste igen stærke takter ved DM. Fredag sluttede ekvipagen på 3. pladsen, og lørdag avancerede de til 2. pladsen. Søndag leverede ekvipagen en flot harmonisk kür, som dommerne bedømte til 76,23 procent. Ekvipagen opnåede samlet 227,47 point – kun 0,31 point foran Andreas Helgstrand og Akeem Foldager, der blev nr. 4.
 
- Det var godt nok spændende. Jeg er bare så glad – det havde jeg slet ikke drømt om, og jeg må knibe mig selv i armen. Vi har haft nogle gode ture, og jeg er meget tilfreds. Nu ser vi fremad mod Aachen, og det glæder jeg mig meget til, siger bronzevinderen.
 
Dansk dressur har aldrig været bedre
DM-startfeltet har i år været stærkere end nogensinde, og for rytterne har der været mere på spil end blot DM-titlen. Til august er Danmark nemlig vært ved det tredobbelte EM i dressur, springning og paradressur. DM-stævnet på Broholm er et led i udtagelsen af det dressurlandshold samt det paradressurlandshold, der skal forsvare de danske farver på hjemmebane. Derfor har rytterne ikke kun redet for DM-medaljer – de har også redet for en EM-billet. I uge 26 skal de tre medaljetagere og Andreas Helgstrand repræsentere Danmark ved det store stævne i Aachen, og stævnet er endnu et led i udtagelsen af det landshold, der skal ride for Danmark ved EM.
 
- Vi udtager EM-holdet den 1. august. Men med den kvalitet, vi har set her, er jeg glad. Dansk dressur ser bedre ud end nogensinde, og fremtiden ser lovende ud. Jeg har en rigtig god mavefornemmelse, og jeg tør personligt godt håbe på en medalje til EM, siger Kimi Nielsen, der er holdleder for dressurlandsholdet.

DM i dressur 2013: Broholm Rideklub.
 

< Tilbage