< Tilbage

Dressurens Venner støtter Drenge i Ridesporten31-05-2023 - 08:50

Foreningen, der blev stiftet i 2022, er blandt støttemodtagerne i år.

 

Drenge i Ridesporten modtager støtte fra Dressurens Venner til at afholde deres sommercamp, der i år foregår hos Helgstrand Dressage d. 9.-11. juni. 73 drenge er tilmeldt sommercampen.

 

Foreningen Drenge i Ridesporten opstod i januar 2022 med et ønske om at skabe et socialt fællesskab for drenge i ridesporten og har nu udviklet sig til to årlige camps og et fantastisk netværk af ryttere og deres forældre over hele landet.

 

“Vi var nogle forældre, der havde drenge, der gik til springning, og vi kunne se, at de nød godt af at kende hinanden. I begyndelsen mødtes vi meget lokalt til små arrangementer, hvor vi for eksempel tog ud og bowlede. Vores drenge har en interesse, hvor de typisk er eneste dreng i stalden eller til stævner, og de kunne også føle sig alene i skolesammenhæng, hvor klassekammeraterne ikke helt forstod, hvorfor de skulle bruge så meget tid på heste. Så der opstod ideen om, at vi skulle lave et springkursus til drengene,” fortæller Nina Kaae, der er initativtager til og næstformand i Foreningen Drenge i Ridesporten og forælder til en springrytter.

 

“Vi forældre skrev ud på vores private Facebook-profiler, og lynhurtigt meldte der sig et par dressurdrenge på banen og sagde, at de også ville være med. Vi var så heldige at lave et samarbejde med Vejle Rideklub om, at vi kunne være hos dem til vores første camp og bruge deres to ridehaller, så vi både kunne lave kursus for spring- og dressurrytterne, og allerede dengang havde vi 62 deltagere plus en venteliste. Der var rigtig mange, der kunne se, at det var et fedt projekt.”

 

I springning underviste Jimmi T. Sørensen, mens Daniel Bachmann Andersen underviste i dressur, og den første camp blev en stor succes. Derfor iværksatte nogle forældre også de indledende formalia, der skal til for at stifte en forening, og der blev holdt stiftende generalforsamling. Foreningen Drenge i Ridesporten var nu en realitet.

 

Der afvikles to årlige camps, en om sommeren og en om vinteren, hvor deltagerne har været i alderen fem til 19 år. På en camp undervises rytterne i spring, dressur eller "upcoming" – sidstnævnte er for de ryttere, der endnu ikke er helt så øvede. Og så er der stort fokus på frivillighed, det sociale samvær og at være et forbillede for yngre ryttere.

 

“Vi får lov til at være nogle fede steder som Bækgaarden, Riders Cup og Helgstrand, og har nogle fantastiske undervisere, både landstrænere og internationale ryttere, i alle disciplinerne. På “upcoming”-holdet undervises rytterne af de dygtigste ryttere fra foreningen, for så får de store drenge en fornemmelse af frivillighed, og drengene på “upcoming” får en tæt relation til underviseren,” fortæller Nina Kaae. 

 

“Vi vil også rigtig gerne engagere forældrene, så på næste camp kommer Lars Trier Kjøller for eksempel og fortæller om at være forældre i ridesporten, mens drengene får besøg af en mental coach og laver teambuilding. Forældrene hjælper også til med måltider og andre praktiske ting.”

 

Foreningen Drenge i Ridesporten er for alle, og man kan som familie melde sig ind for 50 kroner. Det koster 1.000 kr. at deltage i en camp som rytter, hvor prisen inkluderer al undervisning, fuld forplejning, boks med spåner til hesten samt foredrag for forældrene. Man kan også deltage uden hest for 350 kroner.

 

“Vi vil hellere inkludere end ekskludere, og kommer man uden hest, så deltager med stadig i alt det sociale bare uden selve undervisningen. Vi vil rigtig gerne have, at det ikke er økonomien, der udelukker nogen. Derfor er vi også utrolig glade for støtten til vores projekt,” siger Nina Kaae.

 

Læs mere om Drenge i Ridesporten på deres hjemmeside her.

 

 

< Tilbage