< Tilbage

Sweden International: Konkurrencer og shows for fuld udblæsning13-12-2023 - 16:05

 

Tekst og fotos af Jytte Lemkow

 

Klik her for at se alle billederne fra Sweden International

 

Sweden International Horse Show er mere end Lövsta Top 10 Dressage. 

 

Der er et fuldt program i tre dage med konkurrencer, opvisninger og shows, og om torsdagen inden det rigtig går i gang, er der åben træning foran publikum, både med deltagerne i FEI springklasserne, dressurklasserne og en afdeling af FEI’s World Cup i firspandskørsel. Derudover, er der flere 4* springklasser, en FEI World Cup afdeling for tölt og både nationale dressur- og springklasser for ponyer. Der er også nationale dressurklasser for ungheste og U25, og der er dressurklasser for juniores og young riders. Og stævnet slutter af med noget så vanvittigt som en Agria Top 10 indendørs military-konkurrence med SVKR. 200.000 til vinderen – efter sigende meget underholdende. 

 

Apropos så bød de to afdelinger af FEI World Cuppen for firspand, som også er på programmet, på en rigtig sensation. Man er så vant til, at Boyd Exell fra Australien, men bosiddende i England, flere gange verdensmester og med afstand nr. 1 på FEI’s verdensrangliste, bare vinder ALT i Stockholm og andre steder. Og så deltog kun 30-årige Bram Chardron fra Holland for første gang i Stockholm. Bram er søn af verdensranglistens nr. to, Ijsbrand Chardron, som igennem årene har vundet utallige sejre med sine firspand. Og uden at det virkede hasarderet vandt den unge mand begge aftener både den indledende konkurrence og omkørslen blandt de tre bedste spand. Det var helt vildt, og lørdag aften blev Boyd Exell endda kun nr. tre. 

 

Der er altid i Stockholm blandt shownumrene et helt særligt hovednummer som i år var, ja hvad kalder man det – "hasarderet akrobatik til hest”-indslag. For mange år tilbage var det kosakker, der optrådte på den måde. Nu er det en fransk gruppe Nagaika Tribe, som består af fem kvindelige spirituelle vovehalse, som i sommer vandt den prestigefyldte ”Prix de la Republique ”ved cirkusfestivalen i Cirque de Massey. Jeg kan bedre lide frihedsdressur, som der igennem årene har været flere flotte numre med, men ok, der skal jo være noget for enhver smag. 

 

Indimellem og som afslutning på hver af de daglige tre sektioner er der juleoptog, så der ikke er et øje tørt!

 

Derudover er der naturligvis en kæmpe heste- og ridesportsmesse med alt hvad hjertet begærer – bare det har noget med heste at gøre! 

 

Sweden International Horse Show er virkelig en rejse til Stockholm værd, som varmt kan anbefales, hvis man bl.a. på nært hold vil se dressur, springning og køresport på højeste plan.  

 

Ligesom man gjorde i Stockholm, vil jeg ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår, hvor alle de positive sider af ridesporten igen må komme i fokus!

 

Klik her for at se alle billederne fra Sweden International

< Tilbage