<

At købe hest kræver forberedelse17-02-2013 - 10:52

Valg af hest - det rette match. Sådan lyder temaet for en clinic på Middelfart Ridecenter tirsdag den 16. april 2013. 

Af Maria Evald

At købe hest kræver god forberedelse. Skal det være en unghest? Hvordan skal temperamentet være? Hvad må hesten koste? Adskillige væsentlige spørgsmål skal besvares, inden man handler. Men hvordan sikrer man sig, at hesten, man køber, er den rette? Tirsdag den 16. april 2013 kl. 17.45 inviterer Dressurens Venner i forbindelse med foreningens generalforsamling til clinic med med temaet: Valg af hest - det rette match.

Forarbejdet vigtigt
Clinicen ledes af den internationale dressurdommer Hans-Christian Matthiesen og Ridehestens redaktør Britt Carlsen. Formålet er at gøre tilskuerne klogere på, hvilke overvejelser man bør gøre sig, inden man udskriver checken og giver håndslag.

- Gør man sit forarbejde ordentligt, kan man spare sig selv for mange skuffelser, siger Hans-Christian Matthiesen. Han bliver ofte kontaktet af dressurryttere, der overvejer at købe en bestemt hest, og derfor vil høre, om den vil gøre sig godt på konkurrencebanen. Her er det ifølge HC Matthiesen afgørende, at rytteren har et realistisk udgangspunkt, en god mavefornemmelse, og at de grundlæggende krav til hesten er på plads.

Lottokupon
- Der er mange ting, som skal passe sammen: Temperament, kapacitet og ambitionsniveau (hestens, rytterens og i kombination). Alle har en ide om, hvad de gerne vil have, men desværre går mange på kompromis, når de køber hest. Bagefter kommer de til mig og tror, at de kan ændre på det og det ved hesten, men det er desværre ikke lige til.

- At købe unghest kan i nogle tilfælde kan sammenlignes med at købe en lottokupon, fordi du aldrig helt ved, hvordan hesten vil udvikle sig, tilføjer HC.

<