< Tilbage

Millionsponsorat til hesteavlere04-04-2013 - 14:43

International ridehesteavl har med danskere i spidsen opnået millionsponsorat fra eksklusiv schweizisk urmager.

Af Maria Evald

HKH Prinsesse Benedikte og Dansk Varmblods Jan Pedersen har spillet en afgørende rolle i sponsoraftalen med Jaeger-LeCoultre, der netop er blevet underskrevet på Berleburg Slot i Tyskland.

Paraplyorganisationen af i alt 65 avlsforbund, WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses), består af over 250.000 hesteavlere på verdensplan, og har med to danskere i spidsen netop indgået en 2-årig aftale med det schweiziske urfirma Jaeger-LeCoultre om et millionsponsorat, der skal komme avlen af rideheste til gode.

Det skriver World Breeding Federation for Sport Horses i en pressemeddelelse.

Aftale underskrevet på Berleburg Slot
WBFSH har siden 1999 haft dansk formandskab med Jan Pedersen, Arden, som præsident og HKH Prinsesse Benedikte som organisationens protektor. Disse to danskere har spillet en afgørende rolle i sponsoraftalen med Jaeger-LeCoultre, der netop er blevet underskrevet på Berleburg Slot i Tyskland.

– Prinsessen har i høj grad medvirket til at åbne døren til dette spændende samarbejde. Hun repræsenterer nogle stærke værdier, som vores sponsor ønsker at identificere sig med, fortæller Jan Pedersen, der også er formand for det danske ridehesteavlsforbund, Dansk Varmblod.

HKH Prinsesse Benedikte hører selv til blandt de mest succesfulde avlere af dressurheste. Hendes datter Prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har vundet flere danmarksmesterskaber på heste, som hendes mor har opdrættet på Berleburg Slot, og det er ligeledes blevet til olympisk deltagelse i 2008 og 2012. Således var Prinsesse Nathalie på en hest født på Berleburg medvirkende til at vinde dansk hold-bronze dressur ved OL i Hongkong.

Hæder til evigt minde
En del af sponsoraftalen går direkte til de mest succesfulde hesteavlere, idet tre avlere hvert år vil blive hædret med et af Jaeger-LeCoultres kendte Reverso-ure til en værdi af 15.000 euro (112.500 kroner). Det vendbare ur har historisk set en direkte relation til ridesporten, da det oprindeligt blev produceret til polosporten.

Det er avlen af rideheste til de tre olympiske discipliner: dressur, springning og military, som de mange tusind hesteavlere står for. WBFSH publicerer månedligt ranglister over verdens mest succesfulde rideheste, og det er avleren af stævneårets mest vindende hest i hver af de tre discipliner, som modtager det værdifulde klassiske ur.

Første overrækkelse af de kostbare ure vil finde sted under en hædersceremoni i Qatar i november måned. Den schweiziske sponsor påtager sig i den forbindelse at flyve de vindende hesteavlere til destinationen i Mellemøsten.

Forskningsstøtte
Når man taler om verdens bedste rideheste, er der naturligvis tale om heste i millionklassen, men ofte er hesteavl meget lidt glamourøst. Det handler i højere grad om indsigt og lidenskab. Selv om hesteavl kan være en kostelig affære, er det ikke forbeholdt velhavere, men drives oftere af almindelige mennesker. Derfor sætter Jan Pedersen på vegne af WBFSH en meget stor ære i at kunne hædre og belønne de bedste avleres flid og fremsynethed.

Sponsoratet fra den eksklusive urproducent har til formål at bidrage til at fremme og udvikle ridehesteavlen, og derfor vil en betydelig andel blive anvendt til forskning, der der i pressemeddelelsen fra World Breeding Federation for Sport Horses. 

< Tilbage