< Tilbage

Ny dressurturnering 20-04-2013 - 15:22

Dressurens Venner og Dansk Ride Forbund indgår treårig sponsoraftale om Dressurens Venner-Cup. 

Af Maria Evald

De næste tre år kan danske klubhold dyste på LA-niveau i Dressurens Venner–Cup, der afvikles i samarbejde med INGDAM'S. Dansk Ride Forbund og Dressurens Venner har indgået en treårig aftale om den landsdækkende turnering for klubhold, der tidligere hed DRF Dressur Cup. Turneringen afvikles over seks kvalifikationsrunder fordelt over hele landet og en finale. Tilmelding til det første kvalifikationsstævne er den 22. april 2013. 

Gevinst for klubberne
Generalsekretæren i Dansk Ride Forbund glæder sig over det nye samarbejde.
- Det er glædeligt, at Dressurens Venner har valgt at bakke op om klubholdsturneringen. Det er en turnering, som styrker dressuren i vores klubber, og det ligger rigtig godt i tråd med Dressurens Venners formål om at fremme dansk dressur. Sponsoratet giver vores klubber og ryttere god mulighed for, at mødes og konkurrere på tværs på LA-niveau, så vi er rigtig glade for samarbejdet, siger Jens-Erik Majlund, generalsekretær i Dansk Ride Forbund. 

I tråd med foreningens formål
- Vi er meget glade for at kunne engagere os i Dressurens Venner–Cup. Turneringen ligger rigtig godt i tråd med vores formål og engagement i sporten, og vi er især glade for at kunne bidrage til udvikling i bredden, siger Ole Lindgreen fra Dressurens Venner i en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

Seks kvalifikationsrunder og en finale
Dressurens Venner–Cup er en konkurrence i dressur for klubhold, der afvikles over seks kvalifikationsrunder og en finale. Der afholdes to runder på Sjælland, en på Fyn og tre i Jylland.

Hold på tre til fire ekvipager
De seks kvalifikationer afvikles som udgangspunkt over en dag, og afvikles i LA2, mens finalen afvikles over to dage. Ved finalen rider to af holdets ryttere LA2 og to ryttere rider LA5. Holdene skal bestå af tre ryttere på tre heste eller fire ryttere på fire heste, hvoraf de tre bedste tæller.

Pengepræmier
Ved hver af kvalifikationsrunderne er der 4.000 kr. i 1. præmie, 2.000 kr. til 2. pladsen og 1.000 kr. til 3. pladsen. I finalen er der 10.000 kr. til vinderholdet, 6.000 kr. til 2. pladsen og 4.000 kr. til 3. pladsen.

Rosetter og underlag fra Ingdams
Ingdams sponsorerer rosetter til de tre placerede hold samt underlag til det vindende hold i både kvalifikationerne og finalen.

Turneringsplan:
4. – 5. maj, Hjørring Rideklub OBS: Tilmeldingsfrist den 22. april

25. – 26. maj, Skive Rideklub

1. – 2. juni: Højfyns Rideklub

29. – 30. juni, Blåvands Huk Køre- og Rideforening

29. – 30. juni: Maarum Rideklub

10. – 11. august: Hvalsø Rideklub

14. – 15. september: Holte Rideklub - FINALE

Om dressurens venner:
Foreningens formål er at fremme en visionær udvikling af dansk dressursport med henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Dressurens Venner tilstræber at sætte fokus på dressurridning, at støtte dressursporten, at have opmærksomhed på talentudvikling og give dressuroplevelser af højt niveau.

Bestemmelser Dressurens Venner–Cup:
http://www.rideforbund.dk/Ridesport/Mesterskaber%20Championater%20og%20Turneringer/Turneringer/~/media/rideforbund/Ridesport/Mesterskaber%20Championater%20og%20turneringer/Turneringer/Dressurens%20Venner%20-%20Cup/Dressurens%20Venner%20-%20Cup%20bestemmelser%202013.ashx

Kilde: Pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

< Tilbage