< Tilbage

Danskere i top-ti29-04-2013 - 10:05

Anna Kasprzak og Sidsel Johansen red mod nogle af verdens bedste dressurryttere i den prestigefyldte World Cup-finale.

Af Maria Evald

Lørdag den 27. april 2013 stod i dressurens tegn i Sverige, da den prestigefyldte Reem Acra FEI World Cup-finale i Grand Prix kür blev afviklet ved Gothenburg Horse Show i Göteborg.

Bedste danske ekvipage blev Anna Kasprzak og Donnperignon med 77,857 procent og en 8. plads for et ridt af høj kvalitet med masser af udtryk og overskud. På 9. pladsen kom Sidsel Johansen og Schianto med 75,39 procent.

Startfeltet var på 17 ekvipager.

Det skriver Dansk Ride Forbund i en pressemeddelelse.

Guld til tysk storfavorit  
Kampen om World Cup-guldet stod mellem den regerende mester Adelinde Cornelissen fra Holland og tyske Helen Langehanenberg. Langehanenberg var favorit til at vinde efter at have sejret i torsdagens Grand Prix-klasse og endte også med at vinde finalen med en samlet score på 88,19 procent. Adelinde Cornelissen opnåede 86,53 procent og indtog dermed andenpladsen. Tredjepladsen gik til landsfællen Edward Gal og Glock’s Undercover, som opnåede 84,44 procent.

8. plads til Kasprzak 
World Cup-debutanten Anna Kasprzak og Donnperignon blev bedste dansker med 77,87 procent og en placering som nr. 8. Programmet var af høj sværhedsgrad og med mange flotte højdepunkter, og parret blev især belønnet for passage og galoppiruetter. Om sit ridt siger 24-årige Anna Kasprzak:

- Først og fremmest er jeg rigtig rigtig glad for, at musikken passede, for det er noget, vi har bøvlet lidt med, men jeg synes, at det lykkedes i dag. Vi havde nogle rigtig fine momenter i galoppen, men fik så nogle misforståelser i piaffen - der skal vi stadig lige kende hinanden lidt bedre. Jeg ville selvfølgelig gerne have beholdt min 6. plads fra i torsdags, men dem, der slog os i dag, var noget mere rutinerede i at ride kür, så jeg er alt i alt rigtig glad for vores resultat. 

Sidsel slog den svensk OL-rytter
Sidsel Johansen og Schianto red til 75,39 procent og blev dermed placeret som nr. 9. Schianto så ud til at være i topform, og parret leverede en dynamisk og harmonisk kür til en musik, som passede godt til hestens bevægelser og udstråling. Det fortæller Sidsel Johansen ifølge pressemeddelelsen fra Dansk Ride Forbund:

- Schianto var så meget bedre i dag. Han var meget mere rigtig foran og fremme for benene, og det betød, at jeg turde ride meget mere af sted. Og selv om han lige fik øje på pokalen i det ene hjørne, så var han med mig hele vejen og sikker i øvelserne. Jeg er rigtig tilfreds med vores placering. Det er første gang vi slår Minna Telde, så vi arbejder os hele tiden opad. Det gælder bare om at sætte kløerne i og arbejde hårdt for det.

Se resultaterne fra kür-finalen på Gothenburg Horse Show 

< Tilbage