< Tilbage

Mindepris til Vibeke Degn Andersen 06-06-2013 - 13:21

En af ponydressurens helt store ildsjæle blev søndag den 9. juni hædret med Lis Hartels Mindepris 2013.

Af Maria Evald

Prisen blev overrakt på dressurbanen ved Broholm Slot af familien Hartel-Siesbye og Dressurens Venner. 

Nyder stor respekt 
Vibeke Degn Andersen, der i daglig tale kaldes Vibsen, nyder stor respekt og er kendt i hele Europa for sit dedikerede og seriøse arbejde.

- Som ponylandstræner har hun ført mange unge ryttere frem til internationale mesterskaber og fine medaljer. For at styrke rytternes udvikling har hun indset nødvendigheden af, at et målrettet træningskoncept skulle følges. Den positive fremgang for dansk ungdoms-dressur er i høj grad hendes fortjeneste. Den energi, opfindsomhed og begejstring hun udstråler, har haft en smittende effekt på rytterne og de ledere, der har støttet op om hendes arbejde, lyder det i begrundelsen. 

10 år som landstræner

Heste har i mere end 40 år været omdrejningspunktet for Vibeke Degn Andersen. Hun er uddannet berider, og efter fem år som berider i Frederikshavn Rideklub startede hun og Bo Bak Andersen i 1978 deres eget træningssted Team Tuenvej ved Frederikshavn. Vibsen har selv en fortid som landsholdsrytter og har blandt andet været både dansk og nordisk mester som junior/ungrytter, ligesom hun har deltaget ved EM. Fra 2002 til starten af 2013 har Vibsen bestridt jobbet som landtræner for ponydressurrytterne.

Om Lis Hartels mindepris
I samarbejde med familien Hartel-Siesbye har Dressurens Venner stiftet en mindepris til ære for dressurrytteren Lis Hartel. Det sker for at sikre, at hendes engagement for dansk dressursport vil blive erindret fremover. Mindeprisen uddeles en gang årligt og består af to dele. Ud over en vandrepræmie følger et støttebeløb på 25.000 kroner fra Dressurens Venner.
 
Formålet er at støtte dressursporten i Danmark herunder personlig støtte til en dressurengageret person eller almen støtte til en forening eller organisation, som varetager dressurens interesser. Mindeprisen gives til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for dressursporten, til en dressurrytter, til en handicaprytter eller til en forening, der har arbejdet for at fremme dressursporten i Danmark.

Tidligere prismodtagere.

< Tilbage