< Tilbage

2. plads til Merrald19-11-2012 - 13:55

Det lykkedes ikke 2011-vinder Nanna Skodborg Merrald at generobre titlen som vinder af årets Bundgaard Byg Cup 2012.

Af Maria Evald

Hun var blot et halvt procentpoint fra førstepladsen, der blev vundet af norske Trude Hestengen og den norsopdrættede hest Tobajo Pink Disney. Til gengæld sejrede Nanna Skodborg Merrald i både Grand Prix og Special'en i forbindelse med weekendens Blue Hors Dressur Festival på Vilhelmsborg.

Blue Hors Dressur Festival og Bundgaard Byg Cup blev i weekenden afviklet på Danmarks Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg syd for Aarhus.

Nervepirrende finale
13 ryttere dystede i finalen i den prestigefulde traditionsrige dressurkonkurrence Bundgaard Bup Cup, som endte med en kneben norsk sejr.

Rytterne red en klasse lørdag og en klasse søndag. Herefter blev resultaterne af de to klasser lagt sammen og årets vinder udråbt.

I lørdagens intermediare I sejrede norske Trude Hestengen og norskopdrættede Tobajo Pik Disney e. Tobajo Picez/Walt Disney med 70 procent og blev nummer to i søndagens kür med 73,58 procent. Dermed sluttede ekvipagen med samlet 143,58 procent, akkurat nok til at erobre Cup-vindertitlen.

Sidste år vandt Nanna Skodborg Merrald. I år måtte hun og JJ Defender e. Depardieu tage til takke med andenpladsen. Selvom deres kür scorede 74,33 procent, hvilket var højere vinderekvipagens, sluttede de samlet på andenpladsen lige i hælene på vinderen med 143,36 procent.

På tredjepladsen fulgte Carina Nevermann Torup på Blue Boy e. Blue Hors Don Schufro med samlet 140,02 procent.

Dobbelt Grand Prix-sejr
Nanna Skodborg Merrald kunne dog glæde sig over to vinderrosetter i både Grand Prix og Grand Prix Special-klassen, der også blev redet lørdag og søndag under Blue Hors Dressur Festival.

I Special'en startede syv ekvipager. Her vandt Nanna Skodborg Merrald og Millibar med 69,72 procent. Nummer to blev Allan Skov Christensen og Volstrupgaards Cassiopeia med 65,9 procent efterfulgt af Maik Kohlschmidt på Gredstedgaards Casmir med 65,37 procent. I Grand Prix'en vandt Merrald også med godt 70 procent foran 14 andre ekvipager.

En populær turnering
Bundgaard Byg Cup er en traditionsrig landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60 procent ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63 procent ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Turneringen rides over tre kvalifikationsrunder og en finale i Intermediaire I og Intermediaire I kür.

Kilde: Dansk Ride Forbund.