< Tilbage

Blue Hors Romanov solgt til Østrig11-01-2013 - 21:32

Den verdenskendte danske tophingst Blue Hors Romanov er solgt til Edward Gals østrigske sponsor Gaston Glock. 

Af Maria Evald

Romanov har været med til at gøre hingstestationen Blue Hors kendt og anerkendt langt ud over Danmarks grænser, og ifølge direktør Esben Møller er det derfor med vemod, at man tager afsked med den 13-årige stjernehest. Hingsten er indkøbt af Gals sponsor med sporten for øje, men på Blue Hors er der fortsat frostsæd at få efter dressurhingsten.

– Det er naturligvis med noget blandede følelser, at vi har valgt at sælge Blue Hors Romanov til Edward Gals østrigske sponsor Gaston Glock. Sådan siger Blue Hors’ direktør Esben Møller om salget af en af landets mest succesfulde avlshingste.

Indledte forhandlinger sidste år 
Det er ikke nyt, at Blue Hors må undvære Romanov. For allerede i september 2011 kom hesten i stald i Holland hos verdensmesteren Edward Gal. Håbet var, at de to kunne kvalificere sig til De Olympiske Lege i London i 2012. Det gjorde de ikke, men samarbejdet mellem dem var dog så godt, at Gals sponsor indgik forhandlinger med Blue Hors under World Cup-kvalifikationen i Odense i oktober 2012. Her imponerede Gal og Romanov ved at opnå en anden plads med knap 81 procent i kürklassen. 

Super ekvipage
– Romanov bliver 13 år i år, så han har forhåbentlig mange gode år i sporten foran sig. Samarbejdet mellem Edward Gal og Romanov fungerer perfekt, og jeg kunne heller ikke forestille mig, hvilken rytter der skulle overtage hingsten, såfremt han kom tilbage på Blue Hors, siger Esben Møller. Han glæder sig over, at hingsten nu får chancen for at vise sine store kvaliteter i sporten, skriver Blue Hors.

Populære afkom
Romanov blev tidligere redet af Sune Hansen og Andreas Helgstrand. I 2011 blev den kåret til Årets Hingst i Dansk Varmblod. Den er far til adskillige avls- og sportstopheste. Blandt de mest kendte er Hønnerups Driver, guldvinderen fra UVM i Verden i 2009, og avlshingsten Skovens Rafael, der var finalist ved UVM samme år.

En rest Romanov
Den mørkebrune DV-elitehingst er indkøbt af Edward Gals sponsor med sporten for øje, men på Blue Hors er der fortsat frostsæd at få efter hingsten.

– Vi har jo Romanov’s helbror, den 8-årige avlshingst Rockefeller stående i hingstestalden, og hans afkom tegner særdeles positivt, siger Esben Møller.

< Tilbage