< Tilbage

OL i Paris: Holdet er sat14-07-2024 - 09:02

Tekst af Jytte Lemkow

 

OL nærmer sig med stormskridt, og det er ikke længere et gæt, hvem der skal repræsentere Danmark i dressur: Cathrine Laudrup-Dufour med Mount St. Freestyle, Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter og Daniel Bachmann Andersen med Vayron er som forventet de tre, der danner selve holdet.

 

Men især en hest kan jo få et helbredsproblem, og en reserve-ekvipage er derfor nødvendig, og det blev overraskende Nadja Aaboe Sloth med Favour Gersdorf. De fleste havde nok gættet på Carina Cassøe-Krüth med Heiline’s Danciera, men ifølge RIDEHESTEN.com hvor man kan læse nærmere om årsagen, valgte Carina i 11. time at trække sig, og det blev Nadjas chance. At det netop blev hende, skyldes ifølge elitesportschef Anne Mette Binder følgende:

 

”Det var svært at prioritere mellem Nadja og Lone (Bang Zindorff). Alle tre aktuelle OL-potentialeryttere, som ikke blev direkte udtagede, er blevet bedt om at holde sig klar ifald, der skulle opstå behov for en af dem i en udskiftning op til afrejsen mod Paris,” siger Anne Mette Binder og fortsætter:

 

“Ved DM i Vallensbæk stod Nadja og Lone resultatmæssigt relativt lige. Nadjas Aachen-resultater med 72,348% i Grand Prix og 74,170% i Grand Prix Special overfor Lones 71, 261% og 72,511% i Rotterdam var afgørende for prioriteringen af Nadja. Tre ud af fem dommere var gengangere fra Rotterdam til Aachen, og de samme er med i OL-dommerteamet i Paris.”

 

Et lille uheld var skyld i ekvipagens manglende deltagelse i Küren, men det var heldigvis en kort forskrækkelse, fortæller Anne Mette Binder.

 

“Favour Gersdorf, Nadjas hest, blev desværre sømstukket i Aachen, da en løs sko blev sat fast. Derfor blev den trukket i Küren, men var allerede ved hjemkomsten til Danmark i klar bedring og nu fit for fight,” siger hun.

 

Når nu talen falder på Aachen, skal det nævnes, at tyske Isabell Werth vandt samtlige tre 5* Grand Prix-klasser: Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix Kür, men vel at mærke med Wendy de Fontaine, den hest Andreas Helgstrand havde satset på som en af to mulige heste til OL. Nu bliver den i stedet en stærk konkurrent til de danske dressurryttere, som kommer til start i Versaille-parken udenfor Paris den 30. og 31. juli, hvor Grand Prix-klassens første halvdel finder sted fra kl. 11-16.30 den første dag, og fra kl. 10-15.30 den anden dag.

 

Den 3. august er det så Grand Prix Special = holdkonkurrencen fra kl. 10-16.30, og endelig den spændende finale i Grand Prix Kür søndag den 4. august fra kl. 10-14.

 

For alle os, der ikke er så heldige at kunne være til stede i Paris, er det en kæmpe trøst, at alle tre dressurklasser vil blive vist på dansk fjernsyn. Om det som sædvanligt vil være Bjarne Nielsen, der fører ordet med stor myndighed og indsigt, medens Birgitte Borch sekunderer ham på bedste vis, er i skrivende stund ikke bekræftet.

 

Det er det til gengæld, at TV2 sender dressur alle fire dage, men at den individuelle finale desværre sendes på den særskilte kanal TV2 Sport.

Og så bliver der bare tilbage at ønske rytterne al mulig held og lykke i Paris. Vi krydser fingre, om ikke andet for en holdmedalje – vi er jo forsvarende verdensmestre for hold, men ingen af de danske ryttere rider i Paris deres heste fra da de vandt verdensmesterskabet i 2022. Men også en individuel medalje ville være mere end velkommen.

< Tilbage