< Tilbage

Støtte til OL-holdet01-08-2012 - 13:26

Dressurens Venner støtter den danske OL-dressurtrup med 80.000 kroner. 

Af Maria Evald

Med donationen på i alt 80.000 kroner fra Dressurens Venner har den danske OL-trup kunnet styrke deres forberedelse og sikre sig ekstra gode rammer.

Pengene går til en træningssamling, beslagsmed, dækkener og træningsunderlag. Altsammen er det med til at styrke forberedelserne og forholdene op til og under OL.

Træningssamlingen foregik fra søndag den 22. juli til fredag den 27. juli i ugen op til OL på et privat træningscenter hos familien Rausing nær Windsor 40 kilometer fra den olympiske dressurarena i Greenwich Park i London. Her kunne holdet aklimatisere sig og finpudse formen, inden det går løs med konkurrencer fra torsdag den 2. august klokken 12.

- Det betyder rigtig meget for os, at vi kan samles i ro og fred. Jo bedre man har det med hinanden, des bedre kan man præstere, fortalte Kimi Nielsen, der er holdkaptajn for dressurlandsholdet, i maj.

Dygtig beslagsmed med
Sponsoratet har ligeledes gjort det muligt at medbringe beslagsmed Per Christoffersen samt udstyre ekvipagerne med dækkener og træningsunderlag.

- Det er vigtigt, at de danske dressurryttere får den bedst mulige forberedelse frem mod OL, hvor bronzemedaljerne fra 2008 skal forsvares. Det vil vi gerne bidrage til, og derfor har vi valgt at dedikere støtten til en træningssamling, hvor ekvipagerne under gode forhold kan få ro til at finpudse formen, inden det går løs, siger Hans-Christian Matthiesen, bestyrelsesmedlem i Dressurens Venner.

Også op til OL i Hongkong i 2008 betalte Dressurens Venner for en træningssamling under de varme himmelstrøg fire uger inden legene begyndte.

Landsholdet består af Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Anne van Olst og Anna Kasprzak, den individuelle deltager Lisbet Seierskilde og reserve Sidsel Johansen. 

< Tilbage