< Tilbage

OL-debut i skybrud02-08-2012 - 20:52

Anna Kasprzak strålede trods møgvejr.

Af Maria Evald

Danmark kom flot fra start i dagens første Grand Prix-konkurrence på den olympiske dressurarena i Greenwich Park i London. OL-debutanten Anna Kasprzak og Donnperignon bragte sammen med landsfællen Anne van Olst Danmark helt frem i feltet blandt nogle af verdens bedste dressurnationer.

Selvom regnen væltede ned i lårtykke stråler, lykkedes det Anna Kasprzak at ride et imponerende flot og fejlfrit Grand Prix-program på sin næsten nye hest Donnperignon. I tørvejr inde i dommerburene fulgte de syv OL-dommere, deriblandt danskeren Leif Törnblad, ekvipagens ridt, som de belønnede med 75,289 procent. Resultatet rækker til en forløbig flot 4. plads i klassen og en foreløbig 2. plads i holdkonkurrencen.

Efter ridtet blev den 22-årige rytter da også mødt med store klapsalver og storrosende ord fra DR2's live-kommentator, der betegnede det som en "fuldstændig uimponeret og fremragende indsats."

Selv siger Anna Kasprzak:

- Selvom vi har redet i silende regn før, er det jo ikke lige de forhold, man ønsker sig til sin OL-debut. Da vi red på banen, og regnen silede ned, begyndte folk at skrige på tilskuerpladserne, hvilket påvirkede Donnperignon, så han vrinskede hele vejen rundt. Men han er bare en kammerat, og trods de vanskelige forhold blev han hos mig hele vejen. Jeg er så stolt af ham, og rigtig godt tilfreds med vores ridt. Det er så vigtigt at komme godt fra start, så jeg håber og tror på, at vi også kan præstere videre ved OL.

Danmark lagde ud som de første
Også Anne van Olst og Clearwater klarede sig flot i dagens konkurrence på trods af, at de 'åbnede ballet' med startnummer et. Under udridningen krammede van Olst sin hest. På pointtavlen stod der 71,32 procent. Et resultat, der gjorde rytteren glad.

- Jeg er simpelthen så stolt af Exquis Clearwater – han kæmpede så godt, han var en kammerat. Det er selvfølgelig irriterende at skulle starte som første ekvipage, men sådan er gamet. Det skal man bare sætte sig op til, så det gjorde vi, siger Anne van Olst til Dansk Ride Forbund.

England fører
Carl Hester og Uthopia fra England leverede dagens bedste resultat på 77,720 procent, mens landsmanden Laura Bechtolsheimer på Mistral Højris fik næstbedste resultat med 76,839 procent. Dermed har England indtil videre lagt sig i spidsen af konkurrencen, på 2. pladsen kommer Danmark tæt fulgt af Spanien på 3. pladsen. Holdkonkurrencen afgøres efter Grand Prix Special, der rides den 7. august.

Kilde: Dansk Ride Forbund.

< Tilbage