< Tilbage

Dobbelt OL-bronze 04-09-2012 - 19:58

To individuelle bronzemedaljer, en 4. plads, en 5. plads og en 6. plads for hold. Sådan blev den olympiske medaljehøst for det danske PL-dressurlandshold ved dette års OL i London. 

Af Maria Evald

I alt 78 handicapryttere fra 27 nationer har de sidste seks dage dystet om procenter og metal på dressurarenaen i Greenwich Park i millionbyen.

- Det er vildt. Det er fantastisk. Det er fuldstændig ubegribeligt.

Sådan lød det fra 34-årige Annika Lykke Dalskov umiddelbart efter, at hun havde vundet sin anden olympiske bronzemedalje - på blot to dage.

På den kun seks-årige vallak Aros A Fenris red hun tirsdag et kür-program til 76,950 procent i den olympiske arena i Greenwich Park. Dressurrytteren sagde ifølge en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund efter præmieoverrækkelsen:

- Jeg kom til PL uden forventninger om medaljer, og nu står jeg med to. Aros A Fenris har simpelthen bare været en guttermand. I dag flød det hele bare, bortset fra en fejl i et anspring som var min egen fejl. Han var fuldstændig afslappet og fin. Han var en stjerne. Han er stadig ung, så hvad kan det ikke blive til om fire år. Nu skal vi fejre. Sidste PL nåede jeg slet ikke at fejre medaljerne, så det vil jeg ikke give køb på denne gang.

Erfaren medaljetager

Odenseaneren Annika Lykke Dalskov har ved forrige OL i 2008 i Hong Kong vundet både individuelt sølv og bronze på sin gamle hest Alfarvad April Z.

Resultat

I holdkonkurrencen sikrede PL-landsholdet sig en 6. plads. Og på sidstedagens individuelle finaleridt endte det således:

PL-debutant Susanne Jensby Sunesen og Thy’s Que Faire scorede 73,550 procent, hvilket rakte til en 5. plads.

Line Thorning Jørgensen (grad IV) og Di Caprio scorede 76,800 procent, hvilket udløste en 4. plads. 

Liselotte Scharff Rosenhart og Priors Lady Rawage (grad IA) scorede 65,100 procent, hvilket gav en placering som nr. 13. 

I alt fem landsholdsryttere havde Danmark med på PL-holdet, men kun tre af dem havde kvalificeret sig til den individuelle freestyle-finale til musik.

Kilde: Dansk Ride Forbund.

< Tilbage