< Tilbage

2. plads til Kasprzak21-10-2012 - 10:44

Anna Kasprzak og Donnperignon sikrede sig 2. pladsen i første afdeling af World Cup i Odense. 

Af Maria Evald

Der blev redet dressur i særklasse i Odense Congress Center lørdag den 20. oktober, da Anna Kasprzak og Donnperignon World Cup-debuterede i den prestigefulde konkurrence Reem Acra FEI World Cup lørdag den 20. oktober ved JBK Horse Shows i Odense. Klassen blev vundet af hollandske Adelinde Cornelissen, mens Edward Gal fra Holland blev nr. 3. Fire af de fem danske ekvipager er videre til World Cup-kür-finalen søndag.

Det skriver Dansk Ride Forbund.

Dommerne belønnede ekvipagen med 76,213 procent, hvilket udløste en 2. plads i det stærke konkurrencefelt på i alt 21 ekvipager.

- Det var en fantastisk debut. Alt gik rigtig godt, og det var dejligt at kunne ride en Grand Prix i tørvejr efter vores sidste i styrtende regn ved OL. Vi har korrigeret vores kürmusik en smule siden OL, og jeg glæder mig til at ride den i morgen. Vi vil selvfølgelig gå efter at komme hele vejen til World Cup-finalen, men vores primære mål for denne sæson er EM i Herning, sagde Anna Kasprzak til Dansk Ride Forbund.

OL-medaljetager på banen i Odense 
Hollandske Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival har en bronzemedalje for hold og en individuel sølvmedalje med hjem fra OL i London, og publikum i Odense blev da heller ikke snydt for en dressuroplevelse i verdensklasse. Ekvipagen red til 79,362 procent og sikrede sig dermed Grand Prix-sejren.

- Det er første gang, vi rider i Odense, og det er en fantastisk kulisse med et entusiastisk og medlevende publikum. Parzival var som altid motiveret, og jeg er meget tilfreds med vores ridt i dag, fortalte Adelinde Conelissen efterfølgende.

Blue Hors hingst på hjemmebane 
Den danske eliteavlshingst Blue Hors Romanov brillerede på hjemmebane med sin hollandske toprytter Edward Gal på ryggen. Sammen red de 74,447 procent hjem, hvilket rakte til 3. pladsen i klassen.

- Vi skulle levere på Romanovs hjemmebane, og det gjorde vi heldigvis også. Jeg er meget tilfreds med vores ridt i dag. Vi har været sammen i ca. et år nu, og vi har virkelig fundet hinanden. Jeg glæder mig til i morgen, hvor vi forhåbentlig leverer en super kür, sagde Edward Gal.

Rutineret ekvipage på 4. pladsen
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Digby er en særdeles rutineret ekvipage i World Cup-sammenhæng, og ekvipagen leverede også et sikkert Grand Prix-program i Odense. Programmet blev bedømt til 73,872 procent, og en 4. plads.

Flere danskere videre i finalen
Danske Sidsel Johansen og Schianto satte sig på 7. pladsen med 71,255 procent, og er dermed videre til søndagens kür. Sidste år red ekvipagen en fornem 6. plads hjem i en World Cup-klasse i Stockholm.

Endnu en World Cup-debuterende dansker, nemlig Joachim Thomsen og hesten Akeem Foldager, kom også videre til søndagens finale. De startede Grand Prix-klassen som første ekvipage og red et resultat på 67,745 procent, hvilket rakte til en 14. plads og et startnummer til finale-klassen.

Se World Cup fra Odense 
World Cup-kvalifikationen i Odense afgøres i kür-klassen søndag fra klokken 14.15, og har man ikke mulighed for at være i Odense og opleve det, kan hele klassen ses direkte på FEI TV. DR1 viser også et langt sammendrag fra küren søndag den 28. oktober kl. 14.45 – 16.05.

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

Resultat fra lørdagens World Cup Grand Prix-klasse

JBK Horse Shows – Odense

FEI TV

< Tilbage