< Tilbage

Glædelig Jul og Godt Nytår21-12-2015 - 19:47

Hermed et lille tilbageblik på året der gik i Foreningen Dressurens Venner og den danske dressurverden.

I 2015 blev foreningens generalforsamling afholdt på Julianelyst Gods i Østbirk den 7. maj.

Der skete ingen ændringer i bestyrelsen, alle bestyrelsesmedlemmer modtog genvalg.

I starten af sommeren er Niels Zibrandtsen desværre trådt ud af bestyrelsen på grund af stort arbejdspres, og hans plads i bestyrelsen skal besættes ved den kommende generalforsamling i 2016.

I forbindelse med generalforsamlingen kom Ulrik Sørensen med to ryttere og demonstrerede sit arbejde med junior/ungrytter landsholdet.

DM i dressur blev afholdt på Broholm Gods i juni måned.

Det blev til en flot sejr til Anna Kasprzak og Donnperignon, sølvmedaljen gik til Agnete Kirk Thinggaard og JoJo AZ, bronzemedaljen til Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Loxana.

I forbindelse med DM på Broholm blev Lis Hartels mindepris uddelt til Hans-Christian Matthiesen for hans store indsats for dansk dressursport. HC har været medlem af DRF´s bestyrelse, formand for dressurudvalget, en meget afholdt holdleder for junior/ungrytterlandsholdet og han har bistået dressurlandsholdet som dyrlæge. HC er medlem af FEI´s dressurudvalg og er en respekteret international dressurdommer på højeste niveau.

Den 25. til 28. juni blev der afholdt nordisk/baltiske mesterskaber i Ålborg. Det blev et meget velafviklet stævne, hvor de danske ryttere viste stor styrke og vandt 22 ud af 53 medaljer, kun 4 guldmedaljer gik de øvrige nordiske lande.

Det danske dressurlandshold stillede til start ved EM i Aachen i august med håb om, at kunne kvalificere sig til OL i Rio, men desværre blev holdet ramt af uheld og red ikke op til normal standart, så det danske hold sluttede på en 8. plads, hvilket betyder, at rytterne nu skal kvalificere sig individuelt til OL.

Dressurens Venner Cup finalen blev afviklet ved Middelfart Ridecenters C-stævne i september, hvor de vindende hold fra de indledende afdelinger kæmpede om de flotte præmier.

Det blev til en sejr til Kjellerup og Omegns Rideklub foran Ertebjerggaards Sports Rideklub på andenpladsen og Hovgaard Rideklubs på trediepladsen.

Ved JBK stævnet i Odense i oktober blev det til flotte danske resultater, hvor Anna Kasprzak og Donnperignon sejrede i Reem Acra FEI World Cup Grand Prixen om lørdagen. I søndagens kür finale blev det dog til en snæver sejr til Edward Gal og Glock`s Voice foran Anna Kasprzak på en flot andenplads og Agnete Kirk Thinggaard på JoJo AZ på en rigtig fin 3. plads.

Dressurens Venner ønsker alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår.

En stor og varm tak til alle sponsorer og medlemmer for støtten i 2015, vi håber at det gode samarbejde må fortsætte i 2016.

< Tilbage