< Tilbage

Rigmor Kristensen modtager Lis Hartels Mindepris26-10-2021 - 10:38

Prisen blev uddelt før Kür-finalen ved World Cup Herning.

Det blev Rigmor Kristensen, der modtog Lis Hartels Mindepris 2021 for sit store engagement som holdleder for dansk ponydressur, samt omfattende arbejde i flere dressurudvalg under Dansk Ride Forbund og store rolle i talentudviklingen af danske ponyryttere.

 

Lis Hartels Mindepris blev uddelt ved World Cup Herning lørdag d. 23. oktober 2021 og blev givet til Rigmor Kirstensen. Mindeprisens modtager i 2020, Hanni Toosbuy Kasprzak, overrakte prisen i Boxen i Herning sammen med Hans-Christian Matthiesen, der modtog prisen i 2015, og Lis Hartels barnebarn Nicole Siesbye Suhr.

 

Lis Hartels Mindepris er blevet uddelt hvert år siden 2009 og overrækkes en person, der har gjort en ekstraordinær indsats for dansk dressursport. Foruden det graverede sølvfad, der i år blev uddelt for 13. gang, består prisen også af en check på 25.000 kroner.

 

Motivationen for valget af Rigmor Kristensen kan læses i sin helhed her.

 

Rigmor Kristensen selv er meget glad og stolt over at modtage Lis Hartels Mindepris.

 

“Jeg er vildt beæret over, at Dressurens Venner har peget på, at jeg skal have prisen. Jeg brænder for talentudviklingen af unge ryttere, og jeg synes, prisen peger i retning af den gode talentudvikling, der har været i dansk ridesport gennem mange år.”

 

At udvikle dressurtalenter er et arbejde, der begynder tidligt, og en opgave, som mange har været med til at løfte, og derfor modtager Rigmor Kristensen også prisen med stor anerkendelse for alle dem, der sammen med hende har stået i spidsen for at fremme de unges ryttere og deres ponyer.

 

“Der har været en stor vilje fra rigtig mange til at skabe en struktur omkring talentudviklingen, og vi har været mange om at sætte det i værk. Og det må siges at have været en succes, for der er kommet mange gode ryttere ud af det. For mig var det vigtigt, at vi kunne skabe en struktur omkring rytterne og deres ponyer og lave det rette setup til at kunne performe med øje for rytterens og ponyens rytme, velvidende at vi ikke nødvendigvis skulle finde fremtidens topryttere iblandt dem. Men derfor må man gerne som rytter føle, at man præstere som en atlet,” siger Rigmor Kristensen.

 

Hun har gennem 20 år været en del af talentarbejdet i dansk dressur, og kan derfor også følge mange af de ryttere, der har været igennem talentudviklingen, præstere på topplan.

 

“Vi har en rigtig god fortsat udvikling og fantastiske ryttere er på vej, og jeg nyder virkelig at følge med, ligesom jeg med stor fornøjelse følger de ryttere på topplan, som har været igennem talentsystemet. Så det er en stor, stor glæde for mig at modtage prisen. Jeg er dybt taknemmelig over at få den anerkendelse, velvidende at der også er mange andre, der også har gjort en stor indsats for talentudviklingen i dansk dressur. Hvis der ikke havde været det, havde det ikke kunne lykkes, men det er jo lykkes ret godt, så jeg er meget beæret og stolt.”

< Tilbage