< Tilbage

Cathrine Dufour modtager Lis Hartels Mindepris11-06-2019 - 14:56

Hun er en god og ærlig ambassadør for dressur, lyder motivationen blandt andet.

I forbindelse med præmieoverrækkelsen til Equitour DM i dressur i Uggerhalne Sportsrideklub modtog Cathrine Dufour mandag eftermiddag Lis Hartels Mindepris, der blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte og Nicole Siesbye-Suhr, som var respræsentant fra familien Siesbye-Hartel.

 

Dressurens Venner uddeler hvert år Lis Hartels Mindepris til en person, der gør en ekstraordinær indsats for at fremme dansk dressursport. Prisen er blevet uddelt siden 2009 og uddeles i samarbejde med familien Siesbye-Hartel for at sikre, at Lis Hartels store engagement i dansk dressursport vil blive erindret fremover.

 

Cathrine Dufour har med stor målrettethed og talent vist, hvordan man kan komme til tops i dressursporten, og hun er en god og ærlig repræsentant for sporten, lød det blandt andet i Dressurens Venners begrundelse af valget af Cathrine som modtager af prisen.


Lis Hartels Mindepris består af en vandrepokal samt et støttebeløb på 25.000 kr. fra Dressurens Venner og uddeles én gang årligt. Tidligere vindere tæller Hasse Hoffmann, Britt Carlsen, Bjarne Nielsen, Hans-Christian Matthiesen, Jytte Lemkow, Vibeke Degn Andersen, Anne og Fredrik Lütken, Anne Grethe Törnblad, Lis Lihme og Kjeld Kirk Kristiansen.

 

I motivationen for at give Cathrine Dufour skriver Dressurens Venner:

 

"I 2019 er modtageren af Lis Hartels Mindepris Cathrine Dufour.

 

Cathrine Dufour har, lige siden sin spæde start på konkurrencebanerne på ponyen Moonlight til EM i Italien i en alder af 13 år, vist et åbenlyst talent for dressur. Hun har vist os, at talent og målrettet, fornuftig planlægning kan føre til noget stort indenfor sportens verden. Allerede nu har Cathrine været en af de førende på verdensranglisten, vundet utallige medaljer herunder EM guld for junior og Young Rider, og ikke mindre end tre medaljer til EM som senior.

 

Med Atterupgaards Cassidy er hun flere gange Danmarksmester, lige fra junior- til seniorrækken.

 

Hun er et fint eksempel på nutidens ”superstar” indenfor dressur, som plejer sine sponsorer og mange tilhængere på de sociale medier. Hun er bevidst om sin fremtræden og giver allerede nu, i en stadig ung alder, tilbage til sporten. Hun er en god og ærlig ambassadør for dressur. Sporten ser anderledes ud nu, end den gjorde for bare få år siden, og Cathrine Dufour er med til at forme den i den rigtige retning, ikke kun herhjemme i Danmark, men også internationalt.

 

Hun er kendt verden over for sin lette og elegante stil, og hun er omhyggelig med sin ridning og træning af sine heste samt elever. Hun er modtager af den første hestevelfærdspris, og passer derfor godt ind i rækken af modtagere af Lis Hartels Mindepris.

 

Tillykke med Lis Hartels Mindepris 2019."

 

< Tilbage