< Tilbage

Interview med vinderholdet fra Frederiksværk Rideklub24-06-2019 - 19:42

I danmarksturneringen Dressurens Venner Cup blev der ved Frederiksværk Rideklubs C-stævne i går afviklet en kvalifikation, og her var det hjemmebaneholdet, der trak det længste strå. Vi har talt med holdet fra Frederiksværk 

Dressurens Venner Cup er en danmarksturnering i dressur for klubhold sponsoreret af Dressurens Venner i samarbejde med Ingdam's.  Det er en klubholdkonkurrence, der afvikles over seks kvalifikationsrunder, som udskrives i LA2-A og afvikles ved C-stævner.

Der er endnu en kvalifikation, som foregår på Fyn den 19.-21. juli i Allerupgaard Rideklub, og så afvikles finalen den 6.-8. september i Sportsrideklubben Vallensbæk.

Ved C-stævnet i Frederiksværk Rideklub i weekenden dystede tre klubhold, nemlig Frederiksværk Rideklub, Sportsrideklubben Petersborg og Heslegård Sportsrideklub med hver et hold.

Med 200,172% slog Frederiksværk Rideklub en sikker sejr fast, og Ridehesten.com har talt med en af de meget glade og stolte ryttere fra det vindende hold.

 

– Sikke en fantastisk oplevelse. Vi kan næsten ikke få armene ned, efter vi i går sejrede ved Dressurens Venner Cup-kvalifikation i Frederiksværk, fortæller en af de fire ryttere på det vindende hold fra Frederiksværk, Majse Hornbæk Hansen og fortsætter: – Det var sjovt at deltage og virkelig fedt at opleve det sammenhold, det giver, når man skal præstere som et hold. At vi red på hjemmebane var endnu vildere, for stort set hele vores klub var tilstede, både fordi vi selv var stævnearrangører, men bestemt også for at heppe, bakke op og nyde fællesskabet i vores smukke omgivelser på Frederiksværk Ridecenter.

 

– Vores hold var et rigtig godt mix af heste og ryttere, da vi både havde helt unge heste med men også nogen, der har deltaget på niveauet enkelte gange før. Rytterne bestod af tre amatører og en enkelt førsteårs beriderelev. Til fælles har vi alle Frederiksværk Rideklub og vores uundværlige, dygtige undervisere, beriderne Karin Nissen og Andreas Larsen, fortæller Majse.

– Vi er virkelig glade for de muligheder, det giver, når der afholdes en cup på sådan et niveau (LA), hvor det jo er muligt for de fleste klubber at stille et hold og deltage. Det skaber de bedste oplevelser, erfaringer, et fantastisk sammenhold og ikke mindst nye mål og drømme at ride efter, fastslår Majse.

– Nu ser vi frem til at skulle deltage i finalen på Vallensbæk Ridecenter til september, hvor vi skal dyste imod de andre kvalificerede hold. Det bliver virkelig spændene, og vi rider selvfølgelig efter en sejr! De næste måneder gælder det om at holde hestene glade og friske samtidig med, at vi skal ud at øve os på stævnebanerne, så vi kan blive endnu dygtigere. I finalen skal to af rytterne ride LA2 som ved kvalifikationen, mens de to andre ryttere rider LA5, så nu skal der trænes videre sammen med vores undervisere, så vi kan blive klar til nye øvelser og programmer på højere niveau, slutter Majse på vegne af sit hold.

 

Kilde DRF, Thomas Bach Jensen

 

< Tilbage